Здраве и красота

7 тайни за красота и стил, които можем да научим от французойките

Носете спортни дрехи, само ако спортувате

13.07.2023г. / 13 34ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато говорим за мода, стил, класа, изисканост, финес… неминуемо ще споменем Франция. Тази невероятна страна е люлка на модата и красотата, а козметиката, която е произведена там, е еталон за качество. Разбира се, всички сме чували за неподражаемия характер и безупречното излъчване на французойките. Ето защо в следващите редове ще ви споделим няколко тайни за красота и стил, които можем да научим от тези дами. Ето ги и тях:

Погрижете се за хидратацията

Французойките пият много вода и освен това използват хидратиращи спрейове за лице (face mists), които са създадени на базата на прочутата френска минерална вода, която е богата на минерали. Можете да използвате този трик, особено през лятото, когато кожата ви ще има нужда от допълнително овлажняване.

Завършете къпането със студен душ

вземането на душ е любимият ви ритуал, но можете да се погрижите и да го направите още по-полезен. За целта – след като приключите, вместо просто да спрете водата, продължете още малко с къпането, но този път – със студена вода. В началото започнете с няколко секунди и постепенно увеличавайте времето. Студеният душ има редица ползи – подобрява защитните сили на организма; стяга кожата; предпазва косата от изсушаване; особено полезен за дами, които са със суха кожа, тъй като я предпазва от загубата на ценните ѝ естествени масла.

Не прекалявайте с козметичните процедури

Французойките се славят с изискаността си и с умението да изглеждат по най-добрия за тях начин, като това не значи непременно, че се кълнат в пластичната хирургия. Напротив – те полагат достатъчно грижи за кожата си, но се стараят да приемат остаряването и свързаните с него процеси като нещо напълно нормално. Така че – не изпадайте в паника за всяка бръчка!Бъдете красива, без значение от годините.

Заложете на семплия грим

Ако обичате да гледате клипчета за грим в социалните мрежи, ще забележите как често пъти те включват понякога цели 10 стъпки! Но едва ли ще срещнете французойка, която да има подобна рутина. Напротив – гримът ѝ е семпъл, с акцент върху устните или очите, а количеството продукти, които тя използва е минимално – често пъти това е само коректор, спирала, червило и база за грим.

Не робувайте на марки

Въпреки че Франция от мнозина е смятана за люлката на модата, френските жени не робуват на марки. В облеклото им няма да забележите прекалено дръзки елементи или пък лога. Точно обратното, когато говорим за стил, французойките следват максимата: „Less is more“ или „Малкото е повече.“

Заложете на капсулен гардероб

Вместо да имате пълен гардероб с дрехи и „да нямате какво да облечете“, съветваме ви да откраднете малко модно вдъхновение от френските дами. Смесвайте елегантни с официални дрехи и материи; избирайте перфектната кройка, която показва най-добрите страни на тялото ви; заложете на неутрални тонове; избирайте млади дизайнери и неконвенционални марки. Направете си капсулен гардероб – така ще имате по-малко на брой дрехи, но такива, които можете да смесвате и миксирате.

Носете спортни дрехи само във фитнеса

Французойките са известни със своето много дискретно чувство за стил. Като цяло те носят спортни дрехи само и единствено във фитнеса. Със сигурност ако се разхождате из улиците на Париж, няма да видите много дами, които са облечени в спортни екипи, тъй като те намират този тип дрехи за неподходящи и не толкова елегантни.

 

Коментирай
Свободно време