Здраве и красота

Напитки за понижаване на високото кръвно

Вкусни и полезни

28.08.2023г. / 18 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Според прочувания през последните 20 години, по-голямата част от хората в икономически развиващите се страни имат стойности на кръвното налягане, които са по-високи, отколкото би трябвало да бъдат, като много от тях имат високо кръвно налягане.

Всъщност,  милиони хора по целия свят се борят със симптоми на високо кръвно налягане или хипертония. Рисковете за здравето от поддържането на високо кръвно могат да бъдат артериално увреждане, аневризма, сърдечна недостатъчност, запушени или спукани кръвоносни съдове, намалена бъбречна функция и други. 

Свързани статии

Консултацията със специалист при най-малки съмнения за поддържане на високо кръвно е задължителна, както и следването на назначената от него терапия. 

Тъй като високото кръвно се контролира и със здравословен начин на живот и хранене, вижте няколко полезни напитки, за които е известно, че помагат в контрола му. Внимание! Имайте предвид, че те не заместват лечението, назначено от лекар, а само подпомагат терапията.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Величко ( преди 8 месеца )
Оф... ! Не ми е проблем хипертонията ! Дигам кръвното от безбройните лъжливи реклами ! Отвратителни са ! Няма ли кой да ни спаси от рекламите ? Престанах да купувам и хубава стока , само защото я рекламират !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар