Здраве и красота

Как да се гримирате, ако сте на 40+ години?

Не подчертавайте прекалено много веждите

26.09.2023г. / 13 53ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Колкото и време да минава и колкото и опит да трупате, винаги има какво да научите. Това се отнася за всяка сфера на живота, дори и за тази, която се отнася до грижата за себе си. Ако сте свикнали да се гримирате по един и същи начин от години, може би е дошло време да промените рутината си.

В следващите редове ще ви дадем ценни съвети за това как да използвате декоративната козметика, след като навършите определена възраст. А ето и някои от тях:

На първо място – почистете добре кожата

Може би когато сте били на 20, грижата за кожата ви се е свеждала до това да премахнете грима си след някое нощно парти. Сега обаче сте „големи момичета“ и знаете, че това съвсем не е достатъчно. Преди да нанесете избраните продукти, уверете се, че сте почистили лицето си добре. За предпочитане е и да използвате и подходящ хидратиращ крем. Не пропускайте да нанесете и праймър – той ще изглади кожата и ще помогне за заличаването на малките несъвършенства.

Как да се обличате, ако сте на 40+

Не прекалявайте с „тежкия“ фон дьо тен

Ако отново се върнем към близкото минало, може би ще си спомните как сте покривали лицето си с плътен слой фон дьо тен, който често пъти не е бил в подходящия нюанс. Е, можете да се поучите от грешката си и да не я повтаряте повече. След като навършите 40, заменете прекалено плътните формули с такива, които са по-леки, хидратиращи кожата и позволяващи ѝ да диша.

Ако пък не харесвате този грим продукт, можете да използвате и BB или CC крем, или дори слънцезащитен крем с цвят.

7 тайни за красота и стил, които можем да научим от французойките

Използвайте коректора умерено

Целта на коректора е да освежи очите ни и да изглеждаме така, сякаш сме спали (поне) 8 часа. Но не правете грешката да използвате продукт, който е с прекалено светъл тон, защото така той ще се забелязва още повече. Също така обърнете внимание и на консистенцията – нека тя бъде лека и кремообразна, а не плътна. Прекалено покривните коректори могат да „натежат“ на зоната около очите и дори да подчертаят бръчките.

Маски за здрава и красива кожа с грозде

Не подчертавайте прекалено много веждите

Въпреки съвременните грим тенденции, не забравяйте, че някои от тях са актуални и приложими само в света на модата. Избягвайте да акцентирате и подчертавате плътно веждите си. Това може да ви състари и да ви накара да изглеждате прекалено сериозни и сърдити. Използвайте продукти на прахообразна основа (като сенки за вежди), вместо обикновен молив. Ако пък харесвате молива за вежди, използвайте такъв, който е с тънък писец и можете да нанесете тънки ивици по кожата, които наподобяват косъмчета.

Кои са най-добрите етерични масла при подпухнали очи

Използвайте спрей за фиксиране на грима

Със сигурност ежедневието ви е динамично – ставате сутрин, оправяте себе си, децата, дома а след това хуквате за работа. Ако искате гримът ви да се запази, без да се свлича, използвайте спрей за фиксиране на грим. Такива продукти имат лека текстура, осигуряват по-голяма издръжливост на фон дьо тена и с тяхна помощ можете да се предпазите от досадното лъщене.

Кои са най-големите виновници за стареенето на кожата

Заложете на семпъл цвят червило

За да подчертаете естествената красота на устните си, не е нужно да правите нищо специално. Просто изберете червило в тон, максимално близък до този на устните ви и ако е нужно, подчертайте ги с молив. За още повече обем, можете да нанесете малко гланц.

Козметични продукти, които да изхвърлите още сега

Разберете от какво има нужда кожата ви

За да имате безупречен грим, на първо място обърнете внимание на кожата си и нейните специфични нужди. Ако не можете да определите какъв тип е тя и какви продукти да подберете, направете си консултация със специалист. Нека той ви препоръча подходящите продукти.

Коментирай