Здраве и красота

Кои са най-добрите етерични масла при подпухнали очи

Как да намалите подуването на клепачите и торбичките под очите

12.10.2023г. / 11 22ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако се събуждате сутрин и първото нещо, което виждате в огледалото са подпухналите ви очи, определено гледката не е красива. Никоя жена не иска да има подути очи, торбички под тях, тъмни кръгове около клепачите и под тях.

Трикове срещу подуване и тъмни кръгове около очите

За да се справите с подпухналите очи, можете да се обърнете към природата. Етеричните масла имат прекрасни свойства в потискането на този проблем. Някои от тях имат завидни качества в намаляването на подутините около и под очите, тъмните кръгове, уморения вид на кожата в тази зона.

Кои са най-добрите етерични масла срещу подпухнали очи?

Масло от евкалипт

Етеричното масло от евкалипт има прекрасен охлаждащ ефект, който отпуска и успокоява кожата. Неговата способност да отвежда излишната задържана течност в кожата около очите намалява подпухналостта и връща свежия вид на тънката и крехка кожа в тази зона.

Маслото от евкалипт има противовъзпалителни свойства, които допълнително намаляват подуването около очите.

Розово масло

Етеричното масло от рози има превъзходни качества в намаляване подпухването на клепачите. То успокоява възпаленията, хидратира в голяма дълбочина, подхранва и съдейства за премахване на тъмните кръгове.

Как да ползваме кафе за подпухнали клепачи и тъмни кръгове под очите

Масло от бергамот

Етеричното масло от бергамот има много мощни свойства в намаляването на възпалението. Тъй като е изключително наситено и силно е необходимо да се разрежда с малко вода или с базово масло, преди да се нанесе в крехката зона около и под очите. Нужни са само 2-3 капки, разредени в супена лъжица базово масло или вода, за да се намали подпухването.

 

Масажирайте с получения разтвор зоната около и под клепачите с кръгови движения в продължение на няколко минути. Оставете да подейства още 30 минути, след което изплакнете.

 

Масло от тамян

 

Маслото от тамян също има много добри успокояващи свойства спрямо кожата. То намалява подутините под очите, видимо прикрива торбичките и съдейства за изравняване на тена и намаляване на тъмните кръгове. Маслото от тамян има почистващи вещества, които проникват в дълбочина.

 

Маски с кафе за подпухнали клепачи

 

Масло от мащерка

 

Етеричното масло от мащерка е много полезно за намаляване на подутините под очите. То има и противовъзпалителни свойства, които допълнително намаляват подпухналостта около и по клепачите. Редовното прилагане на масло от мащерка възвръща свежия вид на кожата и подобрява текстурата ѝ.

 

 

Коментирай