Здраве и красота

Народна рецепта за добър имунитет

Силната имунна система е нужна през есента и зимата

31.10.2023г. / 11 49ч.
Илияна Николова
Народна рецепта за добър имунитет

Добрият имунитет е много важен през есента и зимата, когато вирусните инфекции и настинките зачестяват. За да подсилите имунната система е важно да се грижите за нея с правилните природни продукти. 

Някои храни имат особено изявен имуностимулиращ и противовъзпалителен ефект. Те съдържат множество хранителни вещества, витамини, минерали, антиоксиданти и биоактивни елементи, които въздействат положително върху имунната система и предпазват от чести разболявания. 

Какво по-хубаво можете да направите за имунитета си от това да се обърнете към народната медицина! Хората от опит знаят как да се борят с вирусите и настинките с най-полезните за тази цел храни. 

Направете си отвара против вирусни инфекции и настинки за силен имунитет. 

Свързани статии

Вижте рецептата на една прекрасна смес, съдържаща изключително полезни храни. 

Съставки:

  • 4-5 лимона;
  • 50 г корен от пресен джинджифил;
  • 2 големи глави чесън с обелени скилидки;
  • 3-4 чаши вода. 

Обелете и настържете джинджифила на ситно. Нарежете лимоните, без да белите кората. Почистете чесъна и сложете скилидките заедно с джинджифила и лимоните в блендер. Добавете водата. 

Смелете всичко и след това го прехвърлете в тенджера на котлона. Може да добавите още малко вода по желание. Оставете сместа да заври, свалете от котлона и оставете да изстине. 

Прецедете сместа и прехвърлете в стъклен съд с капак. Пийте от отварата по няколко пъти на ден. По желание може да добавите и малко мед, тъй като той също има мощни стимулиращи имунната система свойства. 

Коментирай