Здраве и красота

7 трика, които ще ви направят по-секси 

Носете лек грим 

23.11.2023г. / 13 10ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Без значение от това колко сте високи или пък колко тежите, какъв цвят е кожата или косата ви... Нищо от това няма значение, ако ви липсват най-ценните качества, задължителни за добрия външен вид на всяка жена – а именно – сексапил и увереност. Те действат като притегателна сила за силния пол и ще накарат всеки мъж да падне в краката ви. Ако обаче ви трябва малко подкрепа, за да развиете у себе си тези качества, в следващите редове ще ви споделим няколко трика как да го постигнете. И така:

Подчертайте силните си страни

Може би имате страхотни крака; ако е така, не забравяйте да носите рокля или пола. Или може би имате хубав бюст – ако е така, тогава покажете малко деколте. Вашият най-добър актив може да бъде дори косата или усмивката ви, така че сложете ярко червило, за да привлечете вниманието към устните, или спуснете косата си, за да могат всички да забележат колко е лъскава! Може би пък смятате, че нямате „най-добър актив“? Ако вашият случай е такъв, помислете за какво получавате най-много комплименти от хората. Това може да е фигурата ви или пък очите ви. Никой от нас не е перфектен и не трябва да се стремим да бъдем такива. Всичко е свързано с привличането на вниманието към това, което обичате в себе си. По този начин ще повишите и увереността си.

Свързани статии

Грижете се за косата си 

Неслучайно казват, че „косата ни е нашата красота“. Така че не е изненадващо, че поддържането ѝ здрава, лъскава и еластична може да ни накара да се чувстваме секси. Със сигурност няма да се чувствате добре ако косата ви е безжизнена, изтощена и видимо нуждаеща се от подстригване. Можете да се погрижите за нея като правите редовни кондициониращи процедури, подстригвате я често, използвате специални продукти за вашия тип коса и се опитате да намалите топлинната обработка. Запазете влагата в косата си като изберете специална сатенена калъфка или пък спите със сатенена шапка за коса. 

Носете лек грим 

Няма нищо лошо в това да изглеждате поддържана жена. Обикновено ние погрешно свързваме понятието „грим“ с тежка-парти визия. Ежедневният лек грим ще коригира несъвършенствата ви, ще изглади тена на кожата ви и ще направи лицето ви по-сияйно. Независимо дали обичате грима, мразите го или сте безразлични, няма спор, че той може да ви направи много по-секси, да подчертае женствеността ви и да ви направи по-уверени.

Свързани статии
 

Носете специално бельо в нормален ден

Ако знаете, че бельото ви ще бъде на показ в определен момент от деня, със сигурност няма да носите нещо обикновено. Но всъщност носенето на нещо специално в „нормален“ ден може да ви даде сериозен умствен тласък. Това споделя Рейчъл Нийдъл, секс терапевт и лицензиран психолог в Центъра за семейно и сексуално здраве на Южна Флорида. „Ако не притежавате специално бельо, време е да отидете да си изберете такова“, казва тя. Затова не ви е необходим партньор. Ако пък сте от срамежливите, можете да разгледате безброй идеи за секси бельо онлайн. 

Свързани статии

Обърнете внимание на стойката си 

Едва ли има човек, който да не усеща, че има нужда да подобри стойката си. Със сигурност и вие сте се замисляли за това, но знаете колко е трудно да направите каквито и да е корекции, особено ако в ежедневието вниманието ви е насочено в съвсем друга посока. Затова от време на време си правете „проверка“ и се уверете, че сте изправени и излъчвате самоувереност.

Свързани статии

Изберете какъв тип сексапил искате да излъчвате 

Може би няма едно мнение в какво точно се изразява сексапилът. Но условно можем да го разделим на два типа – традиционен и „приземен“. В зависимост от това как изглеждате, вероятно е и да привличате хора и потенциални партньори, които търсят различни неща. Традиционният сексапил е страхотен, когато се опитвате да привлечете повече временни партньори. Това е така, защото голяма част от по-традиционния сексапил е свързан с носенето на прекалено много грим и дръзки дрехи. Всичко това може да прикрие или да омаловажи вашата естествена личност и външен вид. Така вие изпращате посланието, че не ви пука дали някой ви харесва такива, каквито сте. По-естественият вид сексапил подчертава истинската ви личност и външен вид, без да залагате на прекалено голямо „шоу“. С това вие казвате на някого, че бихте искали той да ви смята за секси, заради това, което сте. Такъв подход може да привлече към вас човек, който търси нещо по-дългосрочно.

Свързани статии

Обърнете внимание на аромата, който излъчвате 

Винаги носете лек парфюм. Добрият аромат играе голяма роля за сексапила. Къпете се редовно, използвайте фин, но приятен дезодорант, за да предотвратите неприятната миризма. Съчетайте вашия естествен аромат с фин парфюм на цитрусова основа, но все пак оставете вашите феромони да свършат по-голямата част от „работата“. 

Свързани статии

Коментирай