Здраве и красота

6 грим техники за лифтинг ефект

Обърнете внимание къде поставяте руж

20.12.2023г. / 17 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако ви е писнало да виждате един и същи образ в огледалото и искате да промените нещо в начина, по който изглеждате, вероятно първата ви мисъл е за поредната козметична процедура. Но всъщност, отговорът на всички тези ваши терзания може да е много лесен. Можете ли да се подмладите и да постигнете лифтинг ефект на лицето само с грим?

В следващите редове ще ви споделим няколко малки тайни, които могат значително да подобрят начина, по който изглеждате. Ето ги и тях:

Опитайте да повдигнете контура на очите с очна линия 

Няма как да постигнете лифтинг ефект на лицето, ако не обърнете внимание на очите. Един трик, който споделя гримьорът на звездите Сър Джон е техниката на повдигащата очна линия.

Започнете от слъзните канали и направете красива наситена линия с молив или гел по линията на горните мигли“, казва той. „След като стигнете до зеницата на окото ви, вместо да се спускате надолу, отидете леко нагоре, така че да се получи повдигащ ефект. Повдигащите контури могат да удължат очите и да ги направят да изглеждат по-ярки, по-широки и по-големи.“

Свързани статии

Не се фокусирайте върху долната линия на миглите

Специалисти препоръчват гримът на долната линия на миглите да бъде минимален. Тук важи максимата: „По-малкото е повече“. За да накарате очите наистина „да изскочат“, можете да нанесете тънка бежова линия върху долната линия на миглите. Популярна техника е нанасянето на бяла очна линия, но за препоръчване е да я избягвате, тъй като тя може да създаде прекалено отчетлива разлика.

Свързани статии

Забравете за нанасянето на „тежък“ коректор 

Ако целите ви са видимо да „повдигнете“ лицето си, забравете за нанасянето на коректор във формата на голям триъгълник под окото. Вместо това нанесете коректор върху вътрешния и външния ъгъл на окото, като нанасяйки, изтегляте леко нагоре, за да подчертаете и повдигнете контура на окото. Така ще получите не само добър резултат, но и ще използвате по-малко продукт. Ако целите по-естествен ефект, тип „грим без грим“, тази техника е точно за вас. Разбира се, можете да я използвате и като част от вашата бляскава визия, в комбинация с по-тежък грим. 

Обърнете внимание къде поставяте руж 

За да лифтирате лицето, най-добре е да следвате следната техника на нанасяне на руж. Идеята е, че вместо да създадете ефект „румени бузи“, нанесете този продукт върху високите точки на лицето. Така лицето ви ще изглежда по-оформено. Нанасянето на руж върху скулите и дори върху слепоочията ще ви помогне да изваете и контурирате лицето.

Свързани статии

Отворете погледа 

Не само можете да повдигнете цялостния вид на лицето си, но трябва да обърнете внимание и на лифтинга на очите. С напредване на възрастта те са едни от първите области, които показват признаци на стареене. Може да почувствате и да видите как увисват клепачите, което спомага сенките ви вече да не се виждат толкова добре, колкото преди; миглите ви пък са по-редки, отколкото са били; а пък под очите може да се появи лека тъмна сянка. Има много съвети и трикове за справяне с тези проблеми. Първо, серумът за растеж на мигли е задължителен за всеки, особено ако имате редки и къси мигли. Следващата стъпка е да ползвате уред за извиване на мигли. Винаги внимателно извивайте миглите си преди всяко нанасяне на спиралата. Така ще си гарантирате, че всички къси, светли или прави мигли са повдигнати и очите ви изглеждат широко отворени и „будни“. След това експериментирайте с използването на спирала само върху горните мигли и нанасянето на очна линия върху горната линия на миглите. Така ще „отворите“ моментално зоната около очите.

Разрешете веждите

Докато разресвате веждите си, за да създадете обем, с помощта на същата четка, „издърпайте“ леко нагоре целия контур. Придаването на фина дъга ще направи лицето ви „по-стегнато“ и издължено. Освен това тази техника ще „отвори“ очите и погледа ви. 
 

Коментирай