Здраве и красота

Етерични масла против разширени вени

Облекчаване чрез природни методи

02.02.2024г. / 13 30ч.
Илияна Николова
Етерични масла против разширени вени

Разширените вени и спукани капиляри са често срещан проблем. Те не само понижават самочувствието ви и ви карат да се срамувате от краката си, но могат да са и предпоставка за влошено здравословно състояние, ако не се погрижите за този проблем навреме. 

Има много начини да противодействате на разширените вени. Етеричните масла са един от тях. Те съдържат активни вещества, които имат благотворно въздействие във възвръщането на еластичността на стените на кръвоносните съдове. Това подобрява способността им да изтласкват кръвта обратно към сърцето, насищайки я качествено с кислород и хранителни вещества. 

За да върнете красотата на краката си, но и да премахнете тежестта, болката, умората и напрежението в тях заради разширените вени, вижте кои етерични масла да използвате за тази цел. 

Масло от кестен

Маслото от кестен е много полезно при разширени вени и спукани капиляри. То потиска възпалението в кръвоносните съдове, намалява тежестта и болката в краката. Маслото от кестен подобрява еластичността на вените и спомага за изтласкването на кръвта към сърцето. 

Масло от гроздови семки 

Маслото от гроздови семки е също така полезно срещу разширени вени. Прилагането му външно и редовно с масажиращи движения допринася за намаляване на подуването, сърбежа, тежестта и болката в краката. Редовното му прилагане намалява видимостта на разширените вени и спуканите капиляри. 

Масло от лавандула 

Маслото от лавандула е много приятно на аромат, което го прави прекрасно за ежедневна употреба по два пъти на ден. Прилагането му сутрин и вечер с масажиращи движения допринася за намаляване на възпалението, постепенното прикриване на спуканите капиляри и превенцията на поява на нови. Ефективно е и при разширени вени заради противовъзпалителното си и успокояващо въздействие.

Свързани статии

Масло от бял равнец 

Маслото от бял равнец е също толкова полезно при разширени вени. То също има противовъзпалителни и успокояващи свойства. Помага за намаляване на подуването и тежестта, стимулира кръвообращението и улеснява движението. 

Масло от кипарис 

Маслото от кипарис се бори успешно с разширените вени и спуканите капиляри, тъй като насърчава кръвния поток и го улеснява благодарение на способността си да прави стените на съдовете по-еластични. Има противовъзпалителни свойства и действа като успокояващ компрес без отмиване. 

Масло от розмарин 

Масажите с масло от розмарин имат успокояващ ефект при разширени вени. Тази билка притежава мощни болкоуспокояващи свойства, стимулира кръвообращението и е ефективно дори при рани, тъй като ускорява заздравяването и регенерацията на клетките. 

Коментирай