Здраве и красота

Масло от шипка – невероятни ползи за кожата и косата

Защо да използвате етерично масло от шипка

11.03.2024г. / 06 00ч.
Илияна Николова
Масло от шипка – невероятни ползи за кожата и косата

Маслото от шипка е едно от най-полезните и ефективни етерични масла в цялостната грижа за красотата, включваща кожата и косата. То има множество полезни ефекти, от които да се възползвате, за да направите кожата и косата си по-здрави, жизнени, блестящи и красиви. 

Какви са прекрасните ползи за кожата и косата, които шипковото масло притежава?

Хидратира сухата кожа 

Маслото от шипка е богато на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Те имат много мощно въздействие в хидратирането, което ги прави особено полезни при суха и напукана кожа. Ежедневното прилагане на шипково масло върху сухата кожа не само намалява раздразненията, червенината и усещането за опъване, но и предпазва от ранна поява на бръчки. 

Хидратира сухата коса 

Шипковото масло е също толкова ефективно и при суха коса, както при суха кожа. Ако се борите със сухи, накъсващи се краища, изпръхнала коса, която цъфти и изглежда изтощена, подхранете я с шипково масло. Прилагайте го след всяко измиване върху влажна коса, без да изплаквате. С времето то ще покаже въздействието си, а вие ще усетите разликата в косъма, който ще започне да става все по-мек и бляскав. 

Дълбоко хидратиране 

Маслото от шипка има дълбоко хидратиращи свойства, на които дължи ефектите си за кожата и косата. Антиоксидантите, витамините, мастните киселини в него имат благотворно влияние, което дава възможност да се радвате на добре овлажнени коса и кожа. Може да се използва върху кожата на цялото тяло и лицето като хидратиращ агент. 

Свързани статии

Бори се с пърхота 

Шипковото масло има полезен ефект и в борбата с пърхота. То е ефективно едновременно при сух и мазен скалп, което е важно за овладяване на двата основни вида пърхот, появяващи се при мазен и сух скалп. Маслото от шипка може да се прилага в корените директно, както и да се добавя към шампоана. 

При чупливи нокти 

Шипковото масло може да помогне на ноктите ви да възстановят силата си и да укрепнат, ако са започнали да се разслояват и чупят. Благодарение на хидратиращите вещества в маслото от шипка, то помага на ноктите да върнат блясъка, свежия си вид и здравина. Особено полезно е, ако ноктите ви са постоянно лакирани. 

Лаковете и геллаковете изтощават ноктите и ги правят крехки. Оставете ноктите нелакирани за 2 седмици, като всеки ден прилагате шипково масло. Ще се удивите от разликата в състоянието им след приложението на това уникално масло. 

Коментирай