3 рецепти за протеинови десерти

Пригответе си сладка пица

01.03.2024г. / 11 21ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Кейк с рикота и боровинки 

Необходими продукти:

  • ¾ чаша гранулирана захар 
  • 5 с. л. масло
  • 3 големи яйца
  • ¾ чаша сирене рикота (от частично обезмаслено мляко) 
  • лимонова кора (около 2 с. л.)
  • 2 с. л. лимонов сок плюс 1 ч. л.
  • 1 ч. л. ванилов екстракт 
  • 1 ½ ч. ч. пълнозърнесто брашно 
  • 2 ч. л. бакпулвер 
  • ½ ч. л. сол 
  • 2 ч. ч. пресни боровинки 
  • 2 с. л. захар 

Загрейте фурната до 180 градуса. Покрийте форма за печене с хартия за печене. Разбийте гранулираната захар и маслото в голяма купа с електрически миксер на средно висока скорост до получаването на кремообразна смес. Разбийте яйцата едно по едно, докато се смесят напълно. Намалете скоростта на миксера и разбийте рикотата, лимоновата кора, 2 с. л. лимонов сок и ванилията, докато се смесят. Поръсете брашно отгоре, след това равномерно поръсете бакпулвер и сол върху брашното. Отново разбийте с миксер, но този път на ниска скорост. Добавете боровинките и внимателно ги разбъркайте в тестото. Прехвърлете в подготвената тава. Печете кейка, докато започне да покафенява по краищата (за около 1 час). Оставете да изстине за 20 минути. Извадете кейка от формата, добавете захарта и разбийте останалата 1 ч. л. лимонов сок до гладкост. Намажете кейка с глазурата.

Да ви е сладко!

Свързани статии

Коментирай