Здраве и красота

Пет етерични масла при пролетна умора

Имат прекрасни аромати

04.04.2024г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Обичаме пролетния сезон. Въпреки слънчевото и по-топло време, все пак се случва да се чувстваме уморени. Някои казват, че всичко е до емоционална нагласа. Въпреки това преходът от зимния сезон към пролетния понякога ни кара да изпитваме нужда да си почиваме повече, да спим повече, изпитваме и колебания в настроенията. Спортът и здравословният начин на хранене са първите стъпки за преодоляване на пролетната умора. 

Хубавото е, че има някои етерични масла, за които също е доказано, че помагат. Тях може да ползваме като добавка към ваната, за аромалампи, дифузери, като добавка към лосионите за тяло, домашните пилинги и маски за лице. 

Вижте 5 етерични масла при пролетна умора. 

Етерично масло от розмарин

За него знаем, че помага при косопад и че е полезно за кожата. Но ароматът на това масло допринася и за повишаване на енергийните ни нива, сочат западни изследвания. Освен че ни помага да имаме повече тонус, маслото от розмарин действа положително и върху нашето настроение, като ни помага да сме по-положително настроени. 

Свързани статии

Етерично масло от бор

Помислете как се чувствате, когато се качите на разходка в планината и усетите аромата на борова гора. Това е един от най-завладяващите аромати. Също така ободрява, помага ни да намалим стреса, да повишим концентрацията си. Това го прави прекрасен аромат при пролетна умора. Ако нямате възможност често да се качвате в планината, то винаги може да си закупите качествено етерично масло от бор. 

Етерично масло от лимон

Друго етерично масло, известно със своите енергизиращи способности е това от лимон. Портокаловото и маслото от лайм също са известни с това да ни помагат да сме по-енергични, фокусирани, продуктивни. И трите аромата са чудесни за преодоляването на пролетната умора. 

Свързани статии

Етерично масло от евкалипт

Ползите на това масло са многобройни. Повече за него може да прочетете тук. Свързваме аромата на евкалипт със есенно-зимния период, за облекчаване на различни неразположения, свързани с настинките. 

Според западни проучвания, евкалиптът повишава енергията и производителността. Така че, ако имате нужда да дадете тласък на тези неща, добавете в ежедневието си този аромат. 

Етерично масло от кедрово дърво

То има прекрасен балсамов, дървесен аромат. Смята се, че неговият аромат не само допринася за подобряване на ефективността ни да се справяме с ежедневните си задачи, но стимулира синтеза на хормона на щастието – серотонин и от своя страна може да повиши настроението и нивата ни на енергия. Според изследвания, чрез етеричното масло от кедрово дърво можем да подобрим фокуса и вниманието си. То чудесно се комбинира с други масла като иланг-иланг.

Свързани статии

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 3 седмици )
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 месец )