Хитри трикове за траен лак за нокти

Как да накарате лака за нокти да се задържи по-дълго

03.07.2024г. / 14 31ч.
Илияна Николова
Идеи как да запазим маникюра по-дълго. Снимка: istock

Идеи как да запазим маникюра по-дълго. Снимка: istock

Обичате да се лакирате, но не обичате да го правите всеки ден? Има някои прекрасни хитри начини да задържите лака върху ноктите си за по-дълго. Така няма да ви се налага да ходите на маникюр специално, за да се радвате на дълготраен лак по ноктите си. Можете да се лакирате сами вкъщи без да се налага да го правите през ден. 

Ето някои хитри трикове за по-дълготраен лак за нокти. 

След почистване прилагайте ябълков оцет 

За да бъде лакът ви максимално дълготраен е важно преди всичко да почистите добре нокътната плочка с лакочистител. Не трябва да има никакви остатъци от предишния ви лак по тях. След като сте почистили добре, напоете тампон с ябълков оцет. Втрийте добре във всеки нокът. Оставете да изсъхне и след това повторете.

Изчакайте оцетът да подейства 10 минути след като изсъхне и изплакнете ноктите. Важно е да изчакате да изсъхнат много добре преди да продължите. 

Не пренебрегвайте базата за маникюр

Ако имате мазна нокътна плочка, базата за лак за нокти е от особено значение. Тя е важна и във всички останали случаи независимо от вида на ноктите, защото със сигурност допринася за по-дълготрайното задържане на лака върху ноктите. Не пропускайте тази стъпка.

Свързани статии

Не нанасяйте дебели пластове лак

Бъдете внимателно в слоевете лак, които нанасяте. Важно е те да не са прекалено дебели, защото така лакът съхне не само по-бавно, но и неравномерно. Когато нанесете дебел слой лак вероятността да се образуват мехури и бучки е по-голяма. 

Нанасяйте максимално до върха на ноктите 

Върховете на ноктите страдат най-много, защото с тях докосваме всичко. Ако искате да се радвате на по-дълготраен лак за нокти, винаги наблягайте на върховете. Старайте се да нанасяте плътно докрай пластовете лак, така че обелването му да се отложи максимално във времето. 

Винаги съхранявайте лака в хладилник 

Ако искате лакът ви за нокти да се задържа максимално дълго, старайте се да го поддържате правилно. Ако го държите в хладилника това ще удължи годността и свежестта му, а така ще бъде по-ефективен и дълготраен при употреба.  

Свързани статии

Коментирай