За дома

Хитри трикове за използване на лак за нокти в ежедневието

За какво още да го употребите освен за маникюра си

12.06.2023г. / 10 08ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лакът за нокти е нещо, което много жени използват за своя маникюр. Той обаче има и много други алтернативни употреби, които могат да улеснят ежедневието ви. Не сте предполагали за колко много неща може да използвате лак за нокти извън неговото основно предназначение.

Какви са хитрите трикове за използване на лак за нокти в ежедневието?

За спиране на бримките по чорапогащниците

Найлоновите чорапогащници и чорапи са уязвими и податливи на пускане на бримки, особено по-тънките. Не можете да спрете пускането на бримка, но можете да предотвратите разпространението ѝ.

Различни употреби на течния препарат за пране

Просто намажете с малко лак за нокти, за предпочитане безцветен. Той ще попречи на бримката да продължи да се разпространява.

Против разнищване на връзки за обувки

Любимите ви връзки за обувки може да се разнищят и от тях да започнат да стърчат влакна с течение на времето и ежедневната употреба. Докато намерите нови подходящи за обувките си, спрете разнищването с лак за нокти.

Намажете със сходен до цвета на обувките лак или с безцветен. Той ще запечати тъканите и ще забави разнищването.

Против ръжда

Лакът за нокти може да ви помогне да предпазите различни метални предмети и повърхности от ръжда. Най-добре работи при метални съдове, например кофи за вода, в които се съхранява вода или се използват често.

Хитри употреби на водката

Намажете дъното на съда или предмета с лак за нокти. Той предпазва метала от досег с водата и въздуха, като това намалява риска от образуване на ръжда.

За коригиране на дървени мебели

По дървените мебели се появяват драскотини, които трудно може да предотвратите. Ежедневната употреба увеличава риска от надраскване и амортизация. Но пък можете да прикриете драскотините лесно с помощта на лак за нокти.

Просто намажете с малко безцветен лак. Той ще приглади засегнатите повърхности и ще направи драскотините невидими.

10 алтернативни употреби на гъбата за чинии

За стягане на разхлабени винтове

Разхлабването на винтовете се случва най-често, ако са завинтени в дървени мебели. С времето дупките в дървото се разширяват, особено при честа употреба, например дръжки на дървени врати.

Можете да затегнете винтовете, като преди това ги развинтите, извадите ги, намажете с лак за нокти и ги завинтите. Това ще помогне да пристегнете винтовете отново, като им придадете по-добра фиксация с помощта на лака за нокти.

15 полезни употреби на вазелина

За затваряне на плик за писма

Ако нямате лепило подръка, използвайте лак за нокти за запечатване на пликове за писма. Лакът върши прекрасна работа, дори може да защити още по-добре писмата, картичките и съдържанието на вашите пратки.

Снимка: iStock

Коментирай