Трикове за неусетно пускане на бретона

Как да пуснете бретона без да ви пречи

08.07.2024г. / 11 26ч.
Илияна Николова
Как да пуснете бретона, без да ви пречи? Снимка: istock

Как да пуснете бретона, без да ви пречи? Снимка: istock

Ако сте от дамите, които обичат да сменят прическата си и да разнообразяват визията си, вероятно сте опитвали прически с бретон. След като му се порадвате известно време, сигурно е дошъл моментът, в който искате да го пуснете, така че да се уеднакви с останалата дължина на косата ви. Има няколко трика как да го направите, без да ви пречи.

Това е най-предизвикателният момент в промяната на прическата – пускането на бретона. Този период е свързан с редица неудобства, докато бретонът достигне необходимата дължина, така че да не ви влиза в очите и да не пречи на зрението ви. 

За да пуснете бретона си по-несуетно и без излишни неудобства можете да се възползвате от някои много хитри трикове за тази цел. 

Оформяне на една страна 

Един хитър начин да пуснете бретона си без да ви пречи е да започнете да го оформяте постепенно настрани. Отмятането му на една страна ще накара растежа на косата да свикне в една посока, като така израстването ще е по-неусетно и без излишни пречки за полезрението ви. 

Къдрене на краищата

Друг хитър вариант да се справите с израстващия бретон е да използвате преса или маша за коса, с помощта на която да завъртате леко краищата на бретона навън, така че хем да се получи приятен завършек на бретона на една страна, хем да имате чудесна прическа, и хем дължината му да не ви пречи и да не влиза в очите ви. 

Свързани статии

Използвайте аксесоари за коса 

Щипки, фиби, шноли, форкети – всичко каквото ви хрумне може да се използва тук. С помощта на аксесоарите за коса можете да прихващате и оформяте растящия бретон по начин, който да не пречи на очите ви и да не ви дразни, докато достигнете желаната дължина на бретона. 

Продукти за коса 

Лак за коса, гел или други оформящи продукти са добър избор, когато искате да накарате растящият бретон да стои в посока, в която желаете. Подберете подходящите продукти според типа на косата ви и се радвайте на неусетно растящ бретон. 

Свързани статии

Коментирай