Здраве и красота

5 прически, които ще ви подмладят 

Изберете прическа пикси в пастелен тон

09.04.2024г. / 15 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Едва ли ще намерите жена, която да е напълно доволна от килограмите си или пък от начина, по който изглежда. Може би ние просто сме устроени така – винаги да сме суетни и да искаме да изглеждаме по-свежи, по-енергични и по-млади.

Затова в следващите редове ви предлагаме няколко вида прически, които ще отнемат няколко години от възрастта ви.

Асиметричен бретон 

Ако имате високо чело, бретонът е идеален за вас. Но ако това не е така, по-скоро го избягвайте, тъй като това може да привлече повече внимание към несъвършенствата на лицето. Ако се притеснявате за бръчките на челото, много дълъг бретон, който може да бъде прибран настрани, е добър вариант, за да ги прикриете.

Свързани статии

Къдрав боб

 

Кейт Бланшет. Снимка: Getty images.

Има причина много по-възрастни жени да избират да имат коса с дължина до брадичката, вместо по-дълга прическа.  

„Дългата коса кара погледа да се спуска надолу, а така се подчертават и по-увисналите черти на лицето“, това споделя Кари Бътъруърт, фризьор на свободна практика от Ню Йорк. „По-късото подстригване е нехирургичен лифтинг, който отклонява погледа от несъвършенствата на лицето“, добавя тя. Припомнете си прическата с малки къдрици на Джейн Фонда – тя „обрамчва“ лицето ѝ и ободрява чертите ѝ, добавяйки и ефекта „повдигане“.

Fonda.

Дълга коса на вълни 

Ако все пак не можете да се сбогувате с дължината на косата си, а освен това тя е и чуплива, имате късмет. Специалисти споделят, че чупливата коса има фантастична текстура, а освен това тя може да се носи и права. За да подобрите прическата си, преди подстригване, желателно е да я изправите. Така ще намалите възможността вашият фризьор да не забележи определени места, които могат да „утежнят“ прическата. Свободно падащите вълни могат да ви подмладят, докато прекалено изправената коса има способност да състарява. Не се страхувайте и играйте със слоевете, рамкиращи лицето, така ще придадете на косата си малко повече мекота и движение. Етажите могат да накарат косата ви да изглежда по-плътна и здрава.

Свързани статии

Прическа пикси в пастелен тон

Търсите нещо малко по-различно? Розово-златистото пикси е идеалният вариант за вас. Ако вашият естествен тон е по-тъмен – не се притеснявайте. Комбинацията между розово златисто и потъмнените корени може да бъде перфектна! По-възрастните жени, които се осмелят да си направят тази прическа, показват толкова много индивидуалност! А цветът, подобен на руж, придава на кожата ви естествен блясък.

Къси етажи, които оформят лицето 

Небрежните слоеве имат силата да създават зашеметяваща текстура и движение. Това всъщност е нещото, от което се нуждаете, за да изглеждате по-млади. В допълнение, ярките акценти и тъмните корени придават измерение и дълбочина, правейки косата ви да изглежда още по-обемна. Какво можете да добавите още? Можете да оформите бретон тип перде – той красиво ще оформи лицето ви и ще привлече вниманието към очите.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 седмици )
koito moje da si pravi pri4eski . vupros na svetouse6tane
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Лшдо ( преди 3 седмици )