Здраве и красота

100-те най-добри храни за здраве и младост

19.02.2009г. / 12 48ч.
Аз жената
100-те най-добри храни за здраве и младост

За автора:
Сара Мърсън е специалист на свободна практика с интереси в областта на алтернативните методи за лечение и здравословното хранене. Работи за Лондонския колеж по природолечение и е автор на две книги за здравословно хранене и лечение.

За книгата:
100 рецепти да спрем хода на времето!

Остаряването е неизбежна част от живота, но това не значи, че непременно трябва да се чувстваме отпаднали и изглеждаме сбръчкани и грохнали. Известно е, че правилното хранене ни поддържа в добра форма и ни предпазва от болести. Нещо повече, здравословното меню има забележително въздействие върху начина, по който остаряваме. Истината е, че именно храните, изобилстващи от полезни съставки, са основна причина да изглеждаме и се чувстваме добре. Правилният им подбор може да забави много от признаците на стареенето – бръчки, отпусната кожа и безжизнена коса – и да се превърне в мощно оръжие в битката с проблеми като заболяванията на сърцето, отслабване на зрението, остеопороза, артрит и високо кръвно налягане. Освен това те поддържат тялото в добра форма – укрепват имунната система, засилват устойчивостта на организма към простудни и вирусни заболявания, дават енергия и подобряват физическата и умствена работоспособност.

Старостта е неизбежна – да остаряваме здрави е изкуство. Ако искате да запазите добрата си форма, да живеете дълго, да се чувствате добре и изглеждате по-млади в напреднала възраст, сега е моментът да инвестирате в бъдещото си здраве. Сара Мърсън представя 100 сигурни и изпитани храни – придружени с рецепта за всяка – с помощта на които ще се чувствате и изглеждате великолепно.

Издава: ИК Хермес
Корична цена: 15 лв.
Страници: 128 лв.
Премиера: 23 февруари 2009 г.

* * *

Прочетете още:
Картофите срещу косопада
10 съвета за ефективно отслабване

Коментирай