Козметика и грим

По грима и ноктите посрещат, по сенките и червилото изпращат

03.10.2012г. / 10 35ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Грешки в грима и външния вид могат да провалят шансовете на кандидатстващите за работа, пише в-к „Дейли мейл“, цитиран от Dnes.bg.

Тъй като заради кризата работа се намира трудно, кандидатстващите се стараят да напишат зашеметяваща автобиография.

Независимо колко впечатляващо е образованието им, или колко голям опит имат, жените, търсещи работа, могат да се провалят заради глупави грешки във външния вид.

Съвсем дребни прегрешения могат да са пагубни, когато човек кандидатства за работа, показа британско изследване. Най-лошо впечатление прави жена, която отива на интервю с нащърбени нокти или олющен лак. Това е сигурен признак, че е нервна или неподготвена.

Работодателят веднага си прави извода, че пред него е мързелана, ако види, че е с цъфнала коса. Размазаната спирала издава купонджийство, а изкуственият тен предизвиква притеснения, че жената ще иска много да пътува.

Лошо впечатление правят и кандидатстващите за работа, които отиват на интервю с много тежък грим. Яркото червило, изрисуваните вежди и тежкият парфюм издават прекалена самоувереност. Ако гримът е оскъден, интервюиращият също не е доволен. Липсата на спирала насочва, че кандидатката е емоционално нестабилна, плаче по няколко пъти на ден и затова избягва туша на очите. Следа от червило по зъбите пък показва небрежност.

Наплесканият дебело фон дьо тен издава липса на внимание към детайлите. Изкуствена бенка пък предизвиква съмнения в почтеността. Един безупречен грим също може да предизвика подозрения, защото интервюиращият може да се почувства застрашен. Той е признак, че жената е амбициозна и вероятно ще използва всеки шанс за повишение. (БТА)
Всякакви новини можете да четете на Dnes.bg.

 

Прочетете още:

Коментирай