Цветя

Как да подарите щастливи цветя за Коледа?

И цветята празнуват на Рождество

12.12.2012г. / 10 46ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Лично мен доста ме впечатли статията, в която учени открили, че цветята се чувстват по-добре когато са украсявани, галени и обгрижвани. И дано наистина хората да се отнасят добре с домашните си любимци били те животни или цветя. Но се чудя защо някои хора се държат по-добре с теменужките си, отколкото с останалите човеци?

Докато търся отговор, може някои да ми подскаже, че и аз да се почувствам по-добре. Ще ви дам няколко предложения как да подарите щастливи цветя за Коледа.

Обикновено когато отиваме на коледно гости сме щедри според възможностите си, но винаги намираме начин да занесем играчки на децата, бутилка, шоколад и разбира се някаква китка на стопанката на къщата. И понеже някак си изотвътре ми идва да съм против отрязаните цветя – колкото и да са красиви и добре аранжирани, рядко ще напиша – купете букет. Това не значи, че не трябва да го правите, разбира се. Или че винаги е подходящо да се подаряват саксийни цветя. Но ако имате познати, които да са на същото мнение като мен – винаги им подарявайте саксийни цветя, пък те ще измислят какво да ги правят.

Щом идва Коледа, няма какво да се разсъждава в други насоки – освен в празничната. Затова да се настроим празнично, и без това през декември работят само счетоводителите. Но те са достатъчно скучни хора и няма какво да ги съжаляваме, нека си работят като им е кеф, ние ще мислим кое как да украсим!!! Добре, че приятелите ми счетоводители са достатъчно заети, както и всички други счетоводители и няма да прочетат това, иначе ще си имаме сериозни неприятности със сериозното им чувство за хумор. Шегувам се – защото знам, че носят на майтап! И все пак, ако случайно дойде краят на света да знаете, че последните, които ще останат тук – ще са именно – кои – счетоводителите, защото трябва да си завършат сметките за годината.

Та говорехме за цветята. И те като счетоводителите и всички останали земни твари се нуждаят от празнична украса.

 

Свързани статии

Най-добре отрано направете списък, кои хора смятате да посетите на Коледа – майка, баба, роднини, приятели – то вярно, трябва и да ви поканят, но вие си намислете и пригответе саксии предварително. Ако сте отгледали сами цветята – изчистете ги, полейте ги, преценете кое за кого ще бъде.

Не мислете, че само коледната звезда и коледарчето са достойни за празничната Коледа – може да изберете всяко друго растение и то да заблести в празнични цветове. Предполагам, че ще бъде много щастливо.

След което ги опаковайте празнично – червени, зелени хартии и панделки са цветовете, които ви трябват. Декорирайте с топки, шишарки и зелени клончета.

За иглолистните видове може да използвате и снежен спрей – безвреден е за тях и след това лесно може да бъде отмит.

Върху почвата може да посипете малки бели камъчета.

Може да ги украсите с копринена прежда, гирлянди, мъниста.

Да забучите в саксията някаква декоративна елхичка, Дядо Коледа или друга фигурка или хубаво украсено послание.

Ако така или иначе сте подготвили като подарък коледен сувенир, спокойно можете да го сложите в саксията, така няма да се чудите пък него как да го опаковате.

Слагайте всичко заедно. А ако искате да избегнете ненужните опаковъчни пликове, то може да използвате кошници, панерчета, пластмасови или стъклени купи. Всяко едно от тези неща ще бъде от по-голяма полза за домакинята. Може да облицовате пластмасовата купа със станиол и ето ти празнична опаковка за саксията. След това може да се използва в домакинството.

В стъклената купа може да пуснете камъчета, шишарки, цветни стъкълца и отново да се получи празничен ефект.

Ето така ще зарадвате и цветята и домакините.

После кажете, че Коледа не е хубав празник!

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време