Книги

Четирима мъже и четири жени в екстремна ситуация

„Вертиго“ – Недялко Славов

16.06.2015г. / 17 02ч.
Аз жената
Корица: Издателство "Хермес"

Корица: Издателство "Хермес"

Тази книга се чете за часове, но се помни дълго!

Недялко Славов е автор на сборници с поезия, разкази и пиеси. Книгите му са превеждани на английски, немски, руски и гръцки. Авторът има особено място в съвременната българска литература. Експресивен и изключително метафоричен, стилът му го поставя извън обичайните литературни практики. Творбите му са пропити със страстен хуманизъм и са далече от съвременните тематични клишета. Романът му „Вертиго“ е определян от мнозина като събитие за литературната 2012 г. Сега романът излиза във второ издание.

За книгата


Четирима мъже и четири жени са изправени пред екстремна ситуация. Една история, която отключва ефекта на пеперудата и изправя модерния човек пред неговия Страшен съд.

Разбиващ роман! Гротеската е смайващо красива, а финалът – предизвестен апокалипсис на болезнено изплъзващото ни се битие. Както и във „Фаустино“ (романа носител на най-престижната национална награда за литература „Хр. Г. Данов“ за 2010 година) майсторството на Славов да разказва е забележително.
Емил Андреев

Роман притча, роман следващ божествената поезия на творението „Вертиго“ е безспорен ценен къс литература.
Младен Влашки

„Вертиго“ е дълбоко поетична история за устоите на съвременния свят. Мъдра книга, написана с изключителна наблюдателност и внимание към детайла.
Борис Минков

Той е между малкото български писатели, които притежават стихията на разказването.
Александър Секулов

На книжния пазар от 18 юни 2015 г.
Обем: 160 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN 978-954-26-1471-5
Корична цена: 12,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай