Reality/TV

Лора Инджова и Симеон Белев – различни в журналистиката

Лора от малка мечтае да стане телевизионна водеща, но Симеон не е имал усещането, че иска да се занимава точно с това

30.10.2016г. / 07 35ч.
Аз жената
Лора Инджова и Симеон Белев. Снимка: Bulgaria ON AIR

Лора Инджова и Симеон Белев. Снимка: Bulgaria ON AIR

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR показваме другите лица на водещите – техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги превръща в хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Лора Инджова и Симеон Белев са сред най-новите лица на Bulgaria ON AIR, но бързо успяват да спечелят доверието на зрителите. Двамата водещи бяха специални гости на Константина Живова в предаването „Днес“, за да запознаят зрителите с интересите си извън студиото на телевизията.

“Опитваме се всяка сутрин да сме позитивни пред камера и винаги да завършваме с положителна новина“, казва Лора.

Симеон добавя: „Когато искаш да бъдеш различен в журналистиката, търсиш и различен подход. Много малко хора разбират, че журналистиката не е буквализъм, а се опира на посланията“.

Преди да достигнат висшия пилотаж в професията, каквато е ролята им на водещи на сутрешен блок, и двамата трупат опит в различни медии.

Симеон е известен с репортажите и разследванията си за тежки обществени проблеми, инциденти, извънредни събития, най-вече от ефира на БНР. През годините специализира в ресор политика, води открити студия от Международния пресцентър в НДК по време на всички избори от 2007 г. до днес.

Той е единственият български журналист, който отразява на място знаковата среща на Г20 в Лондон през 2009 г. Освен това Симеон преподава и в Eurovision Academy, част от Европейската мрежа за радио и телевизия (EBU).

Лора от малка мечтае да стане телевизионна водеща, но Симеон не е имал усещането, че иска да се занимава точно с това.

Повече за тях вижте тук.

Коментирай
Свободно време