Сложете цвеклото в тенджера, покрийте с вода и оставете да заври. Оставете да къкри 20-30 минути, докато омекне.

Отцедете водата и оставете цвеклото да се охлади. След това го нарежете на кубчета.

В тиган запечете леко орехите на слаб огън. След като се запекат добавете кленовия сироп. Гответе като бъркате непрекъснато, докато ядките се покрият изцяло с кленовия сироп.

В малка купа смесете портокаловия сок, балсамовия оцет, зехтина. Разбъркайте дресинга.

В 4 плитки чинии разстелете по равно от зелената салата/спанака. Отгоре поръсете с карамелизираните ядки. Разпределете и цвеклото в четирите порции и накрая поръсете с дресинга.

За финал добавете и натрошеното козе сирене.

Снимка: iStock

Опитайте още: