Меню

Пилешко филе с кестени и картофено пюре

5 ноември 2012 | 15:20 | Аз жената
Добави в любими
2 пилешки гърди
6-7 сварени кестена
5 средно големи картофа
прясно мляко
черен пипер на вкус
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Кестените се измиват, подсушават, срязва се кората им на кръст с помощта на нож и се варят около 15 минути. Обелват се още докато са горещи. По този начин по-лесно се отстранява ципата.

Пилешките гърди се срязват на половина, така че да се оформи джоб. Подправят се със сол и черен пипер. Във всяко филе се слагат по 3-4 кестена (в зависимост от големината на кестените и филето), като могат и леко да се натрошат с ръце.

Пилешките гърди се „зашиват“ с помощта на клечки за зъби.

Намазват се с разтопено масло и се пекат в във фурна за около 20 минути на 190 градуса.

По желание предварително пълнените гърди могат да се овалят в брашно и яйце и да се запържат леко преди да се запекат, но аз лично предпочетох първия, по-здравословен вариант.

Рецептата е публикувана в блога merudia.bg.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай