Меню

Пуешко чили

15 юли 2015 | 12:22 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаени лъжички зехтин
1 кг пуешко
1 глава лук, нарязан
2 чаши вода
1 консерва белени домати
1 консерва зрял боб, сварен, изцеден и изплакнат
1 супена лъжица чесън, млян
2 супени лъжици чили на прах
½ чаена лъжичка червен пипер
½ чаена лъжичка риган
½ чаена лъжичка лют червен пипер
½ чаена лъжичка кимион
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
1 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в голяма дълбока тенджера на средна температура. Сложете пуешкото месо в нея и задушете под похлупак, докато стане равномерно кафяво. Разбърквайте 2-3 пъти.

Добавете лука и гответе, докато омекне.

Налейте водата в тенджерата. Добавете доматите, боба, чесъна. След това и подправките. Оставете да заври. Намалете температурата до ниска, сложете капак и оставете да къкри 30 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай