Меню

Свински черен дроб със зеленчуци

9 февруари 2015 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г свински черен дроб
50 мл зехтин
1/8 чаша прясно изцеден лимонов сок
½ лъжичка черен пипер
½ лъжичка сол
3 супени лъжици горчица Дижон
2 ч.40 мин. (с мариноването)

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Смесете зехтина, лимоновия сок, солта, пипера и горчицата. Разбъркайте добре, за да се получи сос, в който да мариновате черния дроб.

Нарежете дроба на филии или парчета. Поставете го в маринатата и го оставете да престои под похлупак за около 2 часа.

Отцедете дроба. Подредете в намазнена тава и печете за около 20 минути на умерена температура. След това го обърнете и печете за още 15-тина минути.

Забележка: Черният дроб може да бъде изпечен и на скара, както и на оребрен тиган. По желание гарнирайте с пресни зеленчуци.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай