Меню

Ризото с гъби и бекон

16 юли 2017 | 06:30 | Михаела Лазарова
3 от 5 гласа
Добави в любими
1 глава лук
200 г бекон
400 г пресни гъби по ваш избор
1 и 1/2 кафена чаша ориз за ризото
1/2 чаша бяло вино
1 л или малко повече пилешки бульон
50 г настърган пармезан
45 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Нарежете лука на ивици и го задушете заедно с бекона в малко мазнина. След това прибавете и нарязаните гъби. Когато поомекнат може да добавите ориза и виното. След няколко минути започнете да доливате от бульона като непрекъснато бъркате ризотото.

Това е ястие, което се готви при непрекъснато бъркане с постепенно добавяне на бульон. Когато оризът е готов и ястието е получило кремообразна текстура, може да прибавите настъргания пармезан и да сервирате.

Снимка и идея: Tasty Facebook

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай