Меню

Свински пържоли с подправки

16 октомври 2018 | 06:11 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 броя вратни пържоли 
1 супена лъжица готов микс от подправки за скара или свинско 
½ чаша масло, разтопено 
2 и ½ супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сушен босилек 
½ натрошено кубче телешки бульон 
2 чаши прясно мляко
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Овкусете месото от двете страни с микса от подправки. Разтопете част от маслото в голям тиган на средна температура. Запечатайте пържолите в маслото, докато покафенеят, а в центъра станат розови или за около 10 минути от всяка страна. Ако имате термометър за печене ще ви е най-лесно да разберете кога трябва да свалите от котлона – когато градусите вътре в месото достигнат 63. Тогава добавете останалото масло в тигана. Пържете още няколко минути, докато месото е напълно готово. Преместете го в тава за печене.

Намалете котлона. Върнете празния тиган с мазнината отново на огъня. Смесете брашното, босилека и кубчето бульон в купа. Разбъркайте добре. Може да добавите и черен пипер по желание. Разбъркайте сместа с мазнината в тигана за около 1 минута. Разбърквайте постоянно, докато покафенее или за 2 минути.

Върнете месото обратно в сместа в тигана, за да полепне добре и гответе още 4 до 6 минути от всяка страна.

Снимка: iStock

Вижте още от:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай