Лесен и бърз бифтек

15 януари 2015 | 12:12 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г говеждо филе
½ пакетче масло
1 с.л. черен пипер
1 с.л. сол
1 с.л. кориандър
1 чаша течна готварска сметана
2 с.л. коняк
20 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Нарежете месото на стекове. Начукайте ги леко с чук за месо. Овкусете пържолите със сол и черен пипер. Запържете стековете в сгорещеното масло от всяка страна за около 5-6 минути.

След като са готови ги отстранете от огъня. Направете сос от останалата мазнина като деглазирате с брендито и добавите малко сол и черен пипер. Накрая изсипете сметаната. Оставете я да заври и я свалете от огъня.

Залейте бифтеците със соса и сервирайте.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 9 години )