Чили кон карне

9 юни 2015 | 11:55 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 средно голяма консерва бял боб 
1 средно голяма консерва червен боб
1 средно голяма консерва царевица
700 г говежда кайма
3 глави лук
няколко стръка целина
2 моркова
8 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
половин чаена лъжичка табаско
4 червени чушки
300 г доматено пюре
1 чаша зеленчуков бульон
50 мл олио
1 ч.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в малко олио. След това към тях се прибавя каймата. Когато покафенее добавете доматеното пюре и чили соса. Долейте малко количество бульон и гответе до омекване на зеленчуците.

Накрая сложете боба и царевицата и оставете ястието да къкри още 10 минути. Сервирайте с препечени филийки хляб.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай