Овчарски пай

27 ноември 2015 | 06:36 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
4 големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
1 супена лъжица масло
1 глава кромид лук + 1 супена лъжица ситно нарязан
¼ чаша настърган кашкавал
сол и черен пипер на вкус
5 моркова, ситно настъргани
1 супена лъжица олио
500 г постно говеждо месо
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица кетчуп
¾ чаша говежди бульон
1 ч.30 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Кипнете голяма тенджера с вода. Сложете картофите да се сварят, докато омекнат за около 15 минути. Изхвърлете водата и пюрирайте. Смесете маслото със ситно нарязания лук и ¼ настърган кашкавал. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Сложете в хладилник.

В друга тенджера кипнете подсолена вода. Сварете морковите в нея за 15 минути. Отново изцедете водата и оставете настрана. Междувременно загрейте фурната на 190-200 градуса.

Загрейте олиото в голям тиган. Запържете лука в него. След това добавете и говеждото в мазнината. Запържете го от всички страни, докато покафенее. Излейте излишната мазнина, след това запържете и брашното в тигана. След него кетчупа и бульона. Нека месото да заври, намалете огъня и оставете да покъкри за 5 минути на слабо.

Разстелете месото на дъното на тавичка за печене. След това покрийте с варените моркови, а накрая с картофеното пюре. Поръсете с остатъка от кашкавала и печете за 20 минути в загрята фурна.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай