Булгоги с телешко и пресен лук

29 октомври 2018 | 06:05 | Илияна Николова
Добави в любими
¼ кромид лук
2 стръка пресен лук, нарязан
1/3 чаша соев сос 
3 чаени лъжици захар
2 чаени лъжици печено сусамово семе 
3 скилидки чесън 
1 чаена лъжица сусамово олио 
¼ супена лъжица червен пипер
¼ чаена лъжица настърган пресен джинджифил
1/8 лъжичка черен пипер 
1 и ½ кг телешко филе, нарязано на малки парчета
1 чаена лъжица мед
45 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смесете нарязаните кромид, пресен лук, соев сос, захар, сусам, пресования чесън, червения пипер, джинджифила и черния пипер в купа. Разбъркайте. Сложете нарязаното месо в маринатата и оставете за час или за през нощта в хладилник.

Загрейте тиган на средна температура. Запържете маринованото месо на порции, ако тиганът ви не е достатъчно голям. Добавете меда, за да карамелизирате месото. Разбърквайте от време на време, за да не загори.

Сервирайте булгоги, поръсено с още малко ситно нарязан пресен лук.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай