Средиземноморско телешко с артишок

27 юли 2019 | 05:29 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг телешко филе
1 супена лъжица олио от гроздови семки
500 г артишок
1 глава лук, нарязан
4 скилидки чесън, пресован или ситно нарязан
1 чаша телешки бульон
300 г доматен сос
250 г домати от консерва 
½ чаша нарязани маслини без костилка
1 чаена лъжица риган
1 чаена лъжичка магданоз
1 чаена лъжичка черен пипер
1-2 дафинови листа
½ чаена лъжичка кимион
1-2 щипки сол
7-8 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в голям тиган на средна температура. Запечатайте в него телешкото до кафяво или по 2-3 минути от всяка страна. Преместете го в купата на мултикукъра. Покрийте с нарязания артишок. Поръсете с подправките. Залейте с бульона и доматения сос. Добавете и доматите от консерва. Накрая поставете дафиновите листа, които преди сервиране ще извадите.

Гответе на бавна програма за 7-8 часа.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай