Телешки гулаш с чушки и чесън

9 януари 2020 | 05:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
150 г масло или зехтин
4 глави лук, нарязани 
50 г сладък червен пипер 
1 супена лъжица оцет, разреден в 60 мл вода 
1 кг телешко, нарязано за готвене 
сол на вкус
2 скилидки чесън, пресовани
1 чаена лъжица кимион
1 чаена лъжица майорана 
1 супена лъжица доматено пюре 
1-2 червени чушки на жулиени 
черен пипер на вкус
120 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте избраната от вас мазнина в тенджера. В нея запържете лука, като разбърквате. Добавете червения пипер и разтворения оцет. Разбъркайте. Овкусете със сол и чесън, кимион, майорана и доматено пюре. Разбъркайте. Към тях добавете месото. Намалете котлона и гответе в продължение на 2-3 часа с напълно затворен капак. От време на време разбърквайте и ако се налага добавяйте малко вода. Гулашът се готви най-добре в собствените си сокове, отделени от месото и зеленчуците.

Щом телешкото стане много крехко и започне да се разпада лесно, долейте вода, колкото да го покрие. Добавете чушките и оставете ястието да къкри още 10 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай