Свободно време

Съвети как да правим по-добри снимки с мобилен телефон

12.09.2012г. / 12 25ч.
Снежана Проданова
Съвети как да правим по-добри снимки с мобилен телефон

Всеки от нас има поне един приятел, който прави по-хубави снимки с телефона си, отколкото ние самите със сложен, модерен фотоапарат. Разбира се, това е въпрос и на талант, но от друга страна има малки тънкости, които си струва да се знаят.

  • Смартфонът е малък по размер и сравнително лек. Възползвайте се от тези му качества – разнообразете ъгъла на снимане, дръжте апарата високо или ниско, като цяло разчитайте на повече раздвиженост.
  • Имайте предвид, че телефонът снима, когато отделите пръста си от екрана. Натиснете „копчето“, нагласете се спокойно и едва тогава го отпуснете.
  • Можете да използвате приложения за сглобяване на панорами в момента на снимане или за създаване на забавни снимки в различни рамки или с по-оригинални цветове.
  • Снимката може да се обработи и след заснемането й. Вярно, с всеки нов детайл, който изкуствено променяте или добавяте, се отдалечавате от оригинала и има риск да прекалите. Опитвайте се да правите снимки, които не толкова изискват допълнителна намеса, колкото съдържат детайли, които сами по себе си са интересни и оригинални.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай