Свободно време

Албена Ставрева хвана златната рибка в Златарица

Проект за популяризиране на полезността на рибата и рибните продукти

19.02.2013г. / 09 09ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Звездата от сериала „Забранена любовАлбена Ставрева даде старт на конкурс за детска рисунка на тема „Рибните продукти в нашето меню“. На 6 февруари 2013, актрисата посети Центъра за настаняване от семеен тип „Вяра, Надежда и Любов“ и се срещна с децата от детска градина „Славейче“ и учениците от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Златарица.

Конкурсът е част от проект по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ на Република България, финансирана от Европейския фонд за рибарство за програмен период 2007 – 2013 г., изпълнение на проект „Промоция на продукти от риболов и аквакултура в община Златарица“. Целта на конкурса е да провокира децата да развихрят въображението си и да нарисуват най-добрата си рисунка на тема „Рибните продукти в нашето меню“. Готовите творби се изпращаха на Общината до 18 февруари 2013 г. и специално жури ще определи дванадесетте най-добри, които ще бъдат публикувани в годишен календар.

Албена Ставрева сподели, че се чувства лично свързана и ангажирана с проекта. Тя е израснала във Велико Търново, едва на 25 км от гр. Златарица и с удоволствие се включи в програмата като даде личен пример, разяснявайки на децата от района полезното действие на консумацията на риба и рибни продукти, особено в ранна детска възраст.

Конкурсът за детска рисунка не е единственото събитие в рамките на този проект. Жителите на Община Златарица ще бъдат поканени да се включат в още няколко мероприятия, предвидени по проекта с обща тематика: Промоция на продукти от риболов и аквакултура: „Рибен фест“ и „Хвани златната рибка в Златарица“ – със специалното участие на Венци Мартинов и местни фолклорни формации.

Предвидените събития ще повишат информираността на обществеността от доказаната полезност и хранителна стойност на рибните продукти, както и предимствата от употребата на продукти от риба и аквакултура. Изпълнението на проекта предвижда да се повиши потреблението на риба и рибни продукти, както и да допринесе за подобряване на престижа на рибарството в региона на Община Златарица.

Събитието се провежда в рамките на проект № ЕФР-22-130 „Промоция на продукти от риболов и аквакултура в община Златарица“ по мярка 3.4 „Развитие на нови пазари и промоционални кампании“ по приоритетна ос № 3 „Мерки от общ интерес“ по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ (2007 – 2013)“.

Коментирай