Свободно време

Как се става лидер на мнение?

Социалните мрежи – първата стъпка към лидерството

22.06.2013г. / 12 00ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В днешно време е много лесно да станеш лидер на мнение, без да си даваш много зор. Важното е да си направиш подходящ профил в социалните мрежи или да си активен в някой тематичен форум. И да имаш достатъчно свободно време.

Оттам нататък е въпрос на време и организация да наберете контакти.

Много хора използват социалните мрежи, за да популяризират бизнеса си, марката си, убежденията си или просто себе си. И дори да са били някакви аутсайдери, чийто идеи да не са били подкрепяни в обкръжението им – там всеки намира сродна душа – започва да се чувства значим, а някои дори започват да се вземат наистина много насериозно.

 

Свързани статии

 

Трябва да пишете позитивни коментари.

Това е много важно за изграждането на позитивен имидж. Всичко трябва да е умерено, доброжелателно и усмихнато. Аз съм си правила експерименти посред някоя тема да изкажа категорично противоположно мнение на одобряваното. Може да се досетите за ефекта – все едно всред агитка на „Левски“ да извикаш само ЦСКА или обратното – ефектът ще е един и същ. Такава помия ще се излее върху теб и толкова негативни неща ще чуеш за себе си, че ако си с лабилна психика може да ти се прииска да скочиш от прозореца. Така че ако не сте уверени в себе си, не си правете подобни експерименти – наистина е опасно за живота. Е, ако искате пробвайте, но само с хора, които не познавате в реалния живот или не държите на приятелството им, защото както ви казах, някои се вземат толкова насериозно, че може да ви попречат сериозно и в офлайн комуникациите.

Редовно лайквайте.

Редовно харесвай снимки, коментари и каквото са пускали твоите приятели в мрежата.
След като се окопитите и видите кои са най-популярните от приятелите ви, харесвайте и препращайте най-вече техните мнения. Като навсякъде и там тези, които искат да успеят се сдушват със силните.

Поне веднъж дневно пускайте свое мнение, снимка или споделяйте статус на някой от по-популярните си събратя или пък статия, която смятате, че ще хареса на виртуалните ви приятели.

Споделяйте умерено.

Споделяйте неща от личния си живот – това гради позитивен имидж. Как се храните здравословно, колко готини приятели сте, какви сладки деца имате, колко сте сръчна в ръцете или обичате животните. Без да се натрапвате, но така хората, които не ви познават лично започват да ви възприемат като реални личности.

Набирайте си приятели

Зависи от целта, която сте си поставили набирайте или само съмишленици, или всякакви хора, върху които след това може да влияете. Ако нямате користни цели си набирайте приятели каквито ви харесват – имате еднакви хобита, харесвате еднакви неща… Все пак там си прекарвате по-голямата част от времето, когато сте обградени с доброжелатели, започвате да смятате, че целият свят ви подкрепя и това действа позитивно на психиката.

Слагайте си тематични аватари

Хората обичат да има разнообразие. А така и може да съграждате позитивен имидж, подкрепяйки дадена инициатива – особено, ако много други хора я подкрепят. Честно да ви кажа, не съм виждала самотни самоубийци да защитават нещо, в което знаят, че няма да имат поддръжници. Единствено такива като мен имат склонност винаги да пеят соло, дори и фалшиво, но за целта трябва да сте пълно перде и да не ви пука за това, какво си мислят другите за вас. Мисля да експериментирам някои ден с агресивна кампания срещу нещо, което мнозинството харесва и да видя колко от така наречените приятели ще скочат да ми дават акъл и ще ме разприятелят.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
тъпчов ( преди 10 години )
Абе цялата статия прочетох и така и не ми стана ясно какво, аджеба, е това животно "лидер на мнение". За какво му е на някой да създава такъв фалшив облак около себе си, какви ползи носи това, за какво изобщо е цялата работа? Или просто е поредното модерно нещо, към което всички се стремят и всички се чувстват длъжни да опитат.И най-вече: какво, по дяволите, е "лидер на мнение"!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар