Свободно време

Звездата Ивайло Захариев стана лице на кампанията „Сподели книга за лятото“

Столичен мол с инициатива за размяна на книги през лятото

22.07.2013г. / 15 36ч.
Аз жената
Звездата Ивайло Захариев стана лице на кампанията „Сподели книга за лятото“

Преди няколко дни беше даден старт на атрактивната инициатива на The Mall „Сподели книга за лятото“. За период от три месеца всеки посетител на търговския център ще може да остави своя любима книга и да вземе друга, за да я прочете. Лице на инициативата е нашумелият актьор Ивайло Захариев, който се ангажира с много отдаденост с този актуален начин за насърчаване на четенето.

Подобна инициатива се провежда за пръв път от търговски център в страната ни и е в унисон с напоследък бързо набиращите популярност дейности, свързани с размяна и четене на книги на публични места. За споделянето на книги е подготвена специално обособена „библиотека“ на първия етаж на The Mall, до асансьорите. Тя предварително е заредена със 100 книги на около 50 актуални заглавия, осигурени от веригата книжарници Orange Center, които са официален партньор на кампанията – бестселъри, класика, българска литература, фантастика и няколко по-леки заглавия за през лятото.

Дългосрочните цели на тази инициатива са да се повиши културата на четене сред хората, като се популяризира максимално тази нова, но изключително полезна практика на обмяна на книги в страната ни. Типично за този сезон, „Сподели книга за лятото“ цели също така да настрои хората към по-спокойни и по-хубави преживявания, към това да се откъснат от забързаното динамично ежедневие и да останат малко насаме с мислите и чувствата си с хубава книга в ръка. Очакванията са в инициативата да се включат много граждани. За това ще способстват летния сезон, а и факта, че през този период средно над 750 000 души на месец посещават The Mall.

„Сподели книга за лятото“ е част от социално отговорната политика на The Mall и ангажиментите ни към обществото. Убедени сме, че освен да предлагаме огромно разнообразие от продукти и забавления, можем да подарим на хората незабравими моменти с хубава книга в ръка. Да подпомогнеш общността на четящите и да привлечеш към нея още повече хора е страхотна идея според мен. Призовавам всички посетители през следващите месеци да донесат една своя любима книга, да я споделят с непознат и да вземат друга. Това е споделяне не само на книги, а и на познание и емоции – нещо, което ни е свръх необходимо в динамичния ни живот – сподели управляващия мениджър на The Mall Франк Уайтинг по повод старта на инициативата.

„Много бързо се съгласих да се включа в инициативата „Сподели книга за лятото“. Четенето е нещо страхотно, което развива креативността и ни прави по-добри и успешни, с каквото и да се занимаваме. Подобни инициативи са важни, защото от тях в крайна сметка печелим всички ние – забързаните хора, родителите, и разбира се и нашите деца“. – каза и Ивайло Захариев.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
( преди 10 години )
Стига с тези звезди.Изиграят някяква роля и хоп "ЗВЕЗДА".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време