Свободно време

Какво да правим с нежеланите коледни подаръци?

Подарете ги

23.12.2014г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Коледните и новогодишни празници наближават, а с тях и опасността да получите нежелан подарък. На всеки се е случвало да му поднесат „изненада“, която се оказва непрактична за него. Какво да правите с нежеланите подаръци? Тук са няколко съвета, които да ви помогнат в тази деликатна ситуация.

Най-важното е да останете любезни и да благодарите за жеста. След това съвсем учтиво и приятелски споделете, че бихте искали да замените, цвета, модела, размера и т. н. Така няма да обидите вашите близки и ще може да замените артикула с нещо, от което се нуждаете.

Следваща логична стъпка е да се върнете в търговския обект и да замените подаръка. Ако той не е придружен с касова бележка, вероятно има гифт карта, която ви позволява на стойността на подаръка да изберете друг или да си доплатите за нещо, което наистина ще ви зарадва.

Продайте ги в интернет. Това е една от най-разумните и печеливши стъпки. Запазете всички етикети и оригиналната опаковка на подаръка, гаранционна карта и т. н. С получените пари ще може да си купите нещо, от което наистина се нуждаете.

Дайте ги за благотворителност

Кога беше последният път, в който купихте хляб на беден, дадохте малко дрехи или друга помощ в дом за изоставени деца или помогнахте на семейство в бедствие? Коледа наистина ни прави по-добри и ако имате нежелан подарък, който няма с какво да замените – дарете го. Има много благотворителни организации, към които може да се обърнете и да зарадвате някого на този вълшебен празник.

Подарете ги

Хайде, всеки е преподарявал вещ, от която не се нуждае. Помислете на кой ваш близък може да поднесете нежелания подарък. Запазете опаковката и всички придружаващи етикети.

Сменете празничната опаковка и внимавайте да не забравите в него картичката, която е адресирана до вас. Често нежеланият подарък за вас е желан от някой друг, а и така ще си спестите разходи за още подаръци.

Свързани статии

Задръжте подаръка за вашето фирмено парти

Не всички фирмени партита се организират преди празниците. Ако след Коледа планирате да си размените подаръци с колегите или сте получили вашата изненада дни по-рано, запазете вашия нежелан подарък за този случай. Така отново ще спестите средства.

Запазете ги за следващата Коледа

Ако сте направили благотворителен жест, подарили сте нещо впечатляващо на приятел или колега, получили сте куп хубави подаръци, които отговарят на желанията и нуждите ви, запазете нежеланите подаръци за другата Коледа.

Запишете си кои ваши близки са ви ги поднесли, за да не се получи неудобна ситуация. Никога не знаете кого ще зарадвате с тях година по-късно.

Коментирай