Свободно време

Сигурни знаци, че няма да получите повишение

Вашият шеф постоянно избягва темата

24.10.2015г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Казват, че хората се делят на два вида. Първите работят от 9 до 18 часа, а другите 24 часа 7 дни в седмицата. Вие от кои сте? Ако сте от тези, които влагат всекидневни усилия, но и сърце в професията си, със сигурност се стремите да получите и повишение.

Да поискаш повишение от шефа е деликатен момент, защото повишение в йерархията означава и увеличение на заплатата. Въпреки това, ако постигате често добри резултати, имате креативни идеи и желание да се развивате в тази компания, време е да обсъдите с вашия шеф бъдещата ви професионална реализация.

Дали ще получите повишение? Тук са няколко сигурни знака, че повишението е далеч от вас. И все пак не забравяйте, че в друга компания или при друг ръководител, така желаната реализация може да бъде факт.

Вашият шеф постоянно избягва темата

След като вече сте провели един разговор с вашия шеф за така дългоочакваното повишение, съвсем нормално е отново да повдигнете темата, ако резултатите в желаната от вас посока се бавят. В тези моменти може да разберете много за коректността на вашия ръководител.

Ако се опитвате да се срещнете с него, но той все отлага срещите с глупави извинения, опитва се да избяга от вашето полезрение по коридорите на офиса, за да не бъде пресрещнат с неудобни за него въпроси, усещате дискомфорт от негова страна, когато повдигнете темата за повишения, бъдете сигурни, че скоро няма да настъпят положителни промени в кариерното ви развитие.

Шефът постоянно шикалкави

Вероятно ви е добре позната ситуацията, в която след дълги уговорки най-сетне успявате да си уредите среща с началника, за да поговорите за вашето повишение. Но насреща той вместо да ви даде ясна позиция по въпроса, започва да шикалкави и най-честото извинение е „Трябва да говоря с генералния директор на компанията, за да видим как ще се развият нещата.“ или „Все още очаквам бюджетите за идните месеци, и на базата на това ще определим дали ще можем да те повишим.“

Ако срещата с вашия шеф е кратка и чувате нещо подобно, не чакайте повишение!

Шефът променя нагласата си към вас

Един от сигурните знаци, подсказващи, че скоро няма да бъдете повишени е промяната на нагласата на шефа към вас. Ако той проявява все по-малко интерес, не ви праща на обучения, не ви насърчава във вашите начинания, отбягва срещи, със сигурност това е свързано с желанието ви и може би празното обещание дадено от негова страна, че ще бъдете повишени.

Свързани статии

Той ви изключва от критични срещи и комуникации

Ако досега винаги сте били част от екипната работа, закритите дискусии, оперативките, но изведнъж мейлите за тези срещи спират към вас, със сигурност шефа ви отбягва.

Ако усетите подобно отношение, важно е да потърсите причината за това вие да не бъдете част от тези дискусии. Ако няма технически проблем или проблем в комуникацията, бъдете сигурни, че шефът ви игнорира по някаква причина и повишението е далеч от вас.

Някой друг започва работа по ваши проекти

Кога предадохте последния проект на вашия шеф? Работите ли вече по неговото осъществяване или задачата е дадена на друг колега, който няма отношение към идеята ви? Е, тези неприятни изненади винаги са неочаквани и винаги значат само едно – няма да получите повишение.

Снимка: istock

По материали от fasttrackpromotion.com

Коментирай
2 rate up comment 4 rate down comment
случаен ( преди 8 години )
Прочетох това, а сега смятам да продължа със статията за вагиналното течение и денят ми вече го чувствам ползотворен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар