Свободно време

Фалшива най-добра приятелка – как да я познаем?

Признаците, че най-добрата ви приятелка всъщност не е такава и е време да я разкарате

16.02.2016г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Прекратяването на едно приятелство понякога е най-трудното нещо, което ви се е налагало да правите. Особено ако трябва да скъсате с най-добрата си приятелка! Този момент обаче понякога идва и никак не е приятен.

Как да разпознаете, че е време да преустановите отношенията с така наречената си „най-добра приятелка“? Ето и знаците:

Тя винаги се състезава с вас

Приятелството не е състезание. То е морална подкрепа. Приятелството означава да се радваш на успехите на своята приятелка, да я подкрепяш и насърчаваш, дори да виждаш, че тя е по-добра от теб в някои отношения.

Ако вашата уж най-добра приятелка се мери с вас и всячески се старае да покаже, че е по-добра, значи просто не ви е приятелка!

Вече не споделяте хубавите неща, които ви се случват

Приятелката ви непрекъснато се оплаква от живота си и в един момент започвате да криете някакви хубави моменти, които са ви се случили от страх да не започне пак да оплаква собствената си съдба.

Тя говори против другите ви приятели

За да се опита да ви накара да останете само за нея, приятелката ви говори против другите ви близки. Ако регистрирате подобно поведение – отървете се от нея. Такива хора не ви мислят доброто, а своето собствено такова. Зарежете я и я оставете да се вкопчва в когото си иска, само не и във вас!

Непрекъснато ви обижда, а после се извинява

Обидите и грубите думи са тежки камъни, с които никоя приятелка не трябва да ви замеря. Ако прави непрекъснато така, а след това се извинява, прекратете отношенията си с нея. Не си заслужава да търпите подобно поведение.

Една истинска приятелка би ви казала по премерен начин нещо, от което няма да ви стане приятно.

Тя е вечно заета

Ако приятелката ви непрекъснато няма време за вас и се прави на интересна, когато я попитате кога ще се видите – започва да се чуди, да гледа в графика си дали евентуално може да ви смести някъде, просто я зарежете.

Вариантите са два – или се чуди как тя да разкара вас, или има нужда да се представя пред някого всъщност колко ангажирана и важна жена е тя. Има вероятност това наистина да е вярно, но ще си проличи от езика на тялото. Бъдете наблюдателни!

Чувствате се сякаш не можете да бъдете себе си около нея

Общуването с приятелката ви толкова ви потиска, че се улавяте как започвате да играете роли в нейно присъствие. Не можете да се отпуснете, мерите думите си, премълчавате, за да не я разсърдите – все потискащи действия, които са пагубни за вас самите, не за нея!

Тя не пази тайните ви

Доверената и близка приятелка е човекът, на когото можете да споделите всичките си дълбоки тайни, знаейки, че тя ще ги запази. Ако вашата приятелка не го прави, просто не ви е приятелка.

Свързани статии

Тя никога не се радва за вас

Тук се усеща завистта и ревността. Ако приятелката ви не изглежда щастлива, когато вие сте, значи наистина не е способна да се радва за вас. В живота си ще сте заобиколени от десетки хора, които няма да се радват за вас и ще ви завиждат. Нямате нужда от такива приятели, защото те би трябвало да са тъкмо обратното.

Чувствате облекчение, когато срещата ви се провали

Вслушайте се в чувствата си – ако фактът, че не сте се видели ви носи повече радост и облекчение, отколкото ако се видите, вие нямате приятелство помежду си в истинския смисъл на думата.

Фотоматериал: Tumblr

Коментирай