Свободно време

Как да повишите самочувствието си?

За да излъчвате увереност и стил

01.09.2016г. / 15 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Доброто самочувствие помага. То е необходимост не само за да изглеждаме добре в очите на другите, но и наистина да се чувстваме така.

Самочувствието помага в личен и в професионален план, допринася за разширяване на социалните контакти и помага за по-добрата реализация.

Но как да повишим самочувствието си просто така? Има начини и те са съвсем прости!

Обръщайте внимание на детайлите

На пръв поглед подробностите нямат нищо общо със самочувствието, но всъщност не е така. Ако се грижите дори за дребните неща, от вас ще лъха много повече увереност.

Вземете за пример красивия маникюр. Той е прекрасно допълнение към цялостната женска визия. Заложете на класиката – направете си нежен и стилен френски маникюр. Той е универсален и пасва на всеки стил като едновременно издава увереност, находчивост и твърдост.

Към малките детайли се причислява и прическата. Никога не излизайте с мръсна коса, с лоша прическа или с небоядисана коса, издаваща белите ви косъмчета тук-там. Ако наистина искате да се чувствате по-самоуверени, не се саботирайте. Обръщайте внимание на тези малки детайли.

Подбирайте дрехи, които да изразяват личността ви

Важно е преди всичко дрехите да са ви по мярка. Ако носите прекалено малки дрехи, хората ще останат с впечатлението, че сте напълнели. Ако пък носите по-голям размер по една или друга причина, ще оставите впечатление у околните, че сте повлекана, която не обръща внимание на външния си вид.

Важно е да подбирате дрехите си възможно най-подходящо за вашата личност. Дрехата е израз на аз-а. Тя е естествено продължение на характера и ако искате да добиете повече самочувствие, трябва внимателно да подберете гардероба си. Когато човек се чувства на място, дрехите, които носи му придават самоувереност.

Подбирайте аксесоарите със стил

Не прекалявайте с аксесоарите, за да не утежните външния си вид и излъчване. Едновременно с това не оставайте и с прекалено семпла визия. Винаги е хубаво да има акцент в стила. Това ще ви помогне да повишите увереността си и да сте по-успешни.

Обърнете внимание на стойката

Стойката на човек издава повече, отколкото предполагате. Изправената стойка, вдигнатата брадичка, походката – всички тези елементи от езика на тялото издават вътрешната ви нагласа към живота около вас.

Ако ходите прегърбени, със свити рамене и малки крачки, това не само ще понижи по неусетен начин самочувствието ви, но и ще накара хората около вас да ви възприемат като незначителна личност.

Изглеждайте и се чувствайте здрави

Много е важно вътрешното усещане. Ако изглеждате и се чувствате здрави, това ще си личи по походката, стойката, излъчването, поведението. Ангажирайте се с някаква физическа активност, вид забавление, хоби или нещо, което ви доставя удоволствие.

Снимки: istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
жена ( преди 6 години )
Отново големи мъдрости!Кой ли пише тези неща?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар