Свободно време

Съвети от 60-годишни

Ревността унищожава взаимоотношенията

29.04.2016г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Възрастните хора определено са тези, от които можем много да научим за живота. Техният опит всъщност е поредица от грешки, успехи, съвети, на които те са вярвали.

Неотдавна на група хора навършили 60-годишна възраст е бил поставен следният въпрос:„Какъв съвет бихте дали на тези, които са наполовина на вашата възраст?“. Любопитни ли сте да разберете? Вижте няколко ценни житейски съвета в следващите редове.

Хората винаги казват „Уверете се, че работата, която ще си намерите е това, което обичате да правите най-много.“ Но това определено не е най-правилният съвет. Най-подходящата работа е тази, която обичаш няколко дни, може да понесеш най-много дни и все още плаща сметките ти.

Годините минават като един миг. Не се женете млади. Живейте си живота. Пътувайте, правете разни неща. Вижте света или тези места, за които ви позволяват средствата.

Не приемайте живота толкова сериозно. Дори ако нещата изглеждат мрачни и безнадеждни, опитайте да се смеете над трудностите, пред които животът ви изправя.

Един истински приятел ще дойде, ако му се обадите дори в 2 часа през нощта. Всеки друг е просто познат.

Не приемайте съветите на някой друг като божа истина. Можете да поискате съвет от някого, когото уважавате, а след това внимателно да помислите и да вземете свое собствено решение.

Плащайте сметките си навреме и не допускайте да имате дългове.

Ревността унищожава взаимоотношенията.

Най-важният човек в живота ви е човекът, който се съгласи да сподели живота си с вас.

Децата растат толкова бързо. Възползвайте се максимално от времето, в което трябва да сте с тях.

Работете здраво, но никога не поставяйте като приоритет работата пред семейството, приятелите или дори себе си.

Ние имаме определено време на тази земя. Изживейте това време пълноценно. Нали не искате един ден да се събудите, вече навършили 60 и да продължавате да мечтаете за неща, които не сте направили.

Свързани статии

Оценявайте малките неща и присъствайте на моментите. Когато човек е млад той иска незабавно удовлетворение и сякаш подминава тези малки моменти. Ето защо още сега вдигнете телефона и се обадете на вашата майка, скъп приятел, на любимия човек. Не е нужно да говорите нещо специално, просто бъдете част от момента.

Снимка: istock

По материали от brightside.me

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време