Свободно време

Формата на очите разкрива каква личност сте

Може да разберете много и за другите

08.12.2020г. / 12 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Знаете ли, че традиционната китайска медицина използва древни техники, за да събира информация за личността, здравето и дори взаимоотношенията, според формата на очите?

Формата на очите ви може да разкрие повече за вашата личност, отколкото предполагате. И докато сме свикнали да ги приемаме просто като пъстри, кафяви или сини, очите могат да разкрият и много за това каква личност имаме срещу себе си.

Така например, хората с по-приближени очи, често следват традиции и имат голям интерес към историята и различните култури, докато тези, чиито очи не са толкова приближени, обичат да изследват света и не харесват рутината.

Още по темата вижте в следващите редове.

Ако имате сравнително големи очи, това означава, че притежавате страст, възприемчивост, откритост и сте творческа личност. Чувствате се дълбоко в емоциите си и живеете живота си така, сякаш преминавате през вълни от страст, вместо да гледате по-логично на случващото се с вас.
Понякога твърде лесно се доверявате на хората, затова не забравяйте да ги опознаете добре, преди да отворите сърцето си за тях.

Как да намалите стреса всеки ден?

От друга страна, хората с малки очи, гледат на света с прецизност, точност, през техния аналитичен обектив. Имат висока интелигентност и често са търсени от другите за мнение, съвет.

Обръщат внимание на детайлите и въпреки, че често ги смятат за студени личности, другите не осъзнават колко красиви емоции се крият във вас. Но преценявате да ги покажете само пред определени хора.

Какво показва формата на очите?

Ако вашите очи са с формата на бадем, то вие не само изглеждате екзотично, но носите мистика в себе си. Състрадателни сте към другите и успявате да запазите спокойствие в почти всяка ситуация. Наблюдателни сте и имате балансиран поглед върху живота. Проявявате топлината на характера си, само когато опознаете добре хората край себе си.

Тъй като сте твърде предпазливи по природа, това може да ви отдели от забавните неща в живота. Ето защо, не забравяйте понякога да поемате рискове и да не мислите толкова детайлно.

Хората с кръгли очи имат голямо въображение, творческо мислене и често излизат от рамката наречена реалност. Имат склонността да се оставят на собствените си емоции да ги водят и често взимат решения въз основа на тях. Идеалисти са и затова често остават неразбрани. Притежават голям чар, с който лесно привличат вниманието към себе си.

10 невероятни първи дами, които излязоха от сянката на съпрузите си

Характер според изтеглената форма на очите

Очите, които са леко разтеглени в краищата си нагоре, котешките очи, показват, че личността, която ги притежава има големи амбиции. Не позволява на никого да я спре от това да следва целите си.

Свързани статии

Хората ги намират за интересни, забавни и остроумни. За някои може да сте егоистични и егоцентрични, но всичко постигате с цената на упорит труд.

Очите, които завършват леко надолу, подсказват за личност, която по-често зависи от някого, най-вече от близките си. Обикновено хората с тази форма на очите са плахи и често другите се възползват от тях.

На живота гледат песимистично, което до някаква степен им пречи в общуването. Въпреки това са склонни да поддържат дългогодишни взаимоотношения.

Илюстрация: Istock

Коментирай