Свободно време

Месечен хороскоп за май

Успехи за Раците

02.05.2019г. / 09 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Новият месец започва динамично. Няма да липсва напрежение, разочарование. Някои от плановете ни може и да не се осъществят. Повече за това какво ви очаква според зодията, вижте в месечния ни хороскоп за май, изготвен от астролог Петя Георгиева.

Овен

Подгответе се психически. Месецът ще е напрегнат и наситен със събития. Ще се разкрият различни възможности пред вас. Например, да разгърнете потенциала си, да изгладите личните конфликти, да стабилизирате финансите. Най-важното е да сте сигурни в себе си и да не се отказвате при първата несполука.

Един от силните козове са организаторските ви способности. Няма да сгрешите, ако заложите на тях, ще стабилизирате професионалните си позиции. Най-вероятно ще получите допълнителни финансови постъпления. Не големи, но няколко пъти. Търсете нестандартни решения за сложните казуси. За промяна на работното място са подходящи последните дни на месеца.

През втората седмица ще намерите решение на любовните спорове или въобще ще можете да поставите в ред връзките си.

Любовен хороскоп за май
 
Телец

Енергетиката ви е стабилна, много по-лесно ще намирате изход попадайки в сложна ситуация. Реакциите ви ще са по-открити, хрумванията по-оригинални. Ако дълго време сте отлагали разговорите на неприятни теми, то сега ще сте достатъчно убедителни, за да постигнете своето. Деловите, семейните, романтичните отношения ще са по-конкретни, изчистени от негативни нюанси.

Най-напред формулирайте целите си. Веднага след като го направите ще сте на ясно как да ги постигнете. Комуникацията ще ви е лесна на всички нива и ще можете убедително да презентирате идеите си. Достатъчно условие за напредък или привличане на нови надеждни делови партньори.

По отношение на финансите е желателно да сте по-пестеливи и да не превишавате предварително определените лимити на разходите си. Икономисаното сега ще бъде благоприятна наличност след време и ще ви спести необходимостта да търсите заеми.

За уреждане на любовните и романтични отношения използвайте втората половина на месеца. През първата избягвайте шумните компании.

Женски хороскоп за май

Близнаци

Не си поставяйте твърде амбициозни цели, предстои един леко противоречив период. Не всичко ще ви се получава от първия път, но това не означава, че трябва да се отказвате. Намалете темпото. Отчитайте влиянието на детайлите, за да си изградите реална оценка за ситуациите, в които попадате. Следвайте инстинкта си за самосъхранение, който ще ви подскаже как да избегнете някои неприятности.

Съсредоточете се предимно към текущите си задачи в началото на месеца и по възможност ги реализирайте самостоятелно. Не предприемайте никакви кардинални промени. Ако изникнат противоречия с шефа и колегите ще успеете да ги ликвидирате без особени усилия в средата на месеца. След като Слънцето навлезе във вашия знак ще сте по-сигурни в действията си, но и по-разсеяни. Не обсъждайте перспективните си намерения.

За скъпи покупки периодът изобщо не е подходящ, така че спазвайте строга финансова дисциплина. Не разчитайте на допълнителни парични постъпления, съобразявайте се с наличностите си.

Ще ви е много по-лесно да общувате с хората, с които ви свързват еднакви цели и убеждения, отколкото с онези, с които бихте споделили чувствата си. Намалете контактите, за да се преборите със собствените си съмнения и предубеждения, да се избавите от бремето на спомените. Интуицията ви ще се изостри.

4 зодии, които често нямат късмет в любовта
 
Рак

Успехът е във вашите ръце. Няма да се налага да се преборвате със сериозни затруднения. Достатъчно е да те целенасочени, подредени и да вярвате в собствените си възможности. От там нататък всичко е въпрос на комуникативност и последователност.

В началото на месеца проявете наблюдателност и адаптирайте собствените си планове към обективните условия. Реализирайте идеите си постепенно и не драматизирайте дребните неуспехи, които може да се случат. В този период бъдете и по-пестеливи.

След това ситуацията бавно, но устойчиво ще се променя. Част от съществуващите противоречия ще отпаднат или причините, които ги пораждат ще се променят. Условията за професионален напредък ще са на лице, вашата грижа ще е само да се възползвате от тях. За целта, разбира се, трябва да сте доста по-инициативни от обикновено.

Не смесвайте деловите и професионални връзки с любовни, дори ако имате общ бизнес с любимия човек. Необвързаните ще привличат вниманието, но вероятността да създадат сериозни отношения е минимална.

Коментирай