Свободно време

Вместо новогодишни обещания направете тези неща

Празните обещания, които си даваме за Нова година, не работят

27.12.2019г. / 11 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Забравете за новогодишните обещания, които си давате всяка година. Експерти смятат, че те няма да ви помогнат да определите и изпълните целите си, както сами вероятно сте се убедили. Всяка година си обещавате да започнете диета, да смените работата си, да пътувате повече, да обърнете повече внимание на здравето си, да намирате време за близките и приятелите си, но така и не успявате.

Обещания, които да си дадете в зората на брака

Специалисти смятат, че липсата на успех се дължи на погрешния начин, по който си поставяме целите за следващата година. Затова те всъщност не работят.

„Най-добрият“ начин да провалите успеха на обещанията си е задаването на нереално високи цели. Ако се опитвате да отхапете повече, отколкото можете да преглътнете наведнъж, няма как да успеете“, смята д-р Джесика Шлейдър, доцент в катедрата по клинична психология към Университета в Стоуни Брук, Ню Йорк. В интервю пред сайта thehealthy.com тя споделя, че няма нищо лошо в това да мислим мащабно и в перспектива, стига целите ни да са добре планирани и обмислени. Ето какво съветва още тя:

Обещания, които помагат да имаме по-успешни първи срещи

Не определяйте дата без да сте загрели добре

Първото и най-важно нещо в осъществяването на новогодишните обещания е да не се втурвате да осъществявате целта си от 1 януари. Повечето хора правят тази грешка. За да успеете си задавайте реалистични дати, в които да започнете да изпълнявате плановете си, като преди това „загрейте“ подобаващо подобно на загрявка преди тренировка. Подгответе ума и съзнанието си. Направете малки стъпки към промяна, за да сте готови да започнете да действате по плана си.

Обещания към моята новородена дъщеря

Определете внимателно дали обещанието ви е истинска цел или просто желание

Хората често бъркат целите за постигане с мечтите и желанията. Това е и нещото, което ги тласка към провал. Някои по-чувствителни личности могат дори да изпаднат в депресия заради отчаянието от неосъществената мечта. Затова се опитайте да погледнете реалистично на обещанията си и да сложите на заден план мечтите и желанията.

10 неща, които да оставим в 2019-а

Определете си „умни“ цели

Точно тези цели са важните цели, които са ясно определени, регламентирани и добре планирани. Това ги прави и по-достижими за разлика от желанията и мечтите. Ако таргетирате правилно и целево своите новогодишни обещания, ще се изненадате колко по-лесно ще ви е да ги постигате.

Задайте си вълшебния въпрос

Помогнете си в изясняването на целите си, като си зададете някои уточняващи вълшебни въпроси, като „Какво искам да променя в живота си?“, „Какво искам да направя по различен начин?“, „Какво искам да променя в мисленето си, за да успея?“, „Къде съм грешил досега?“.

5 промени, които да направите преди пролетта да „пукне“

Работете в сантиметри, не в километри

За да успеете да изпълните новогодишните си обещания и да постигнете целите си е важно да правите малки, но конкретни и точни крачки вместо да бързате и да действате необмислено.

Промени във връзката, които всяка двойка трябва да направи

Коментирай