Свободно време

Защо емоционално силните жени в даден момент се изморяват

Не търсите емоционална сигурност от другите

06.08.2020г. / 14 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Всички жени са различни и уникални по свой собствен начин. На всички им се налага да бъдат силни емоционално. Но някои са родени с дарбата да преминават през бурите на живота смело, каквото и да им струва. Емоционално силните жени будят възхищение, но идва момент, в който и те усещат един по-различен вид умора. Защо се случва това?

Продължавате да давате, без да искате нищо в замяна

Да бъдеш даващ, да си емпат, обикновено е заложено. Отдадените личности нямат проблем да дават от себе си време, емоции, грижа. Те имат толкова много за предлагане на другите и го знаят. Но не очакват нищо в замяна и точно това е проблемът. Защото макар да сме даряващи и да знаем, че обичта не бива да очаква, все пак ни се иска и ние да бъдем обгрижвани.

6 зодии, с които е трудно да имаш връзка

Не търсите емоционална сигурност от другите

Още една причина да се изморите, ако сте емоционално силна жена е постоянното анализиране на хората. Дали са искрени, какво са искали да кажат или да покажат с определени действия... Винаги поставяте на изпитания тяхната лоялност. В резултат, живеете с постоянното усещане, че не може да се доверите на хората, дори на най-близките си. А това в някакъв момент изтощава психически.

Щастлив ден от седмицата за всяка зодия

Поемате цялата болка, но я държите в себе си

Друг проблем на емоционално силните жени е това, че винаги се стремят да излъчват тази своя сила и не си позволяват понякога да са слаби, да плачат. В трудни моменти поемат цялата негативна енергия, понякога дори не споделят за емоциите, които изпитват.

Свързани статии

Не търсите любов от другите

Силните жени не се молят за приятелство и любов. Твърде горди са. Но това рано или късно изморява, защото колкото и да е важна любовта към нас самите, толкова важно е и да получаваме внимание, грижа, обич от другите. Винаги е приятно да получаваш от другия човек онази положителна емоция, която даваш.

Кои цветове ще ви донесат късмет според деня на раждане

Мога да се справя сама

Емоционално силните жени са добре организирани. Те знаят, че във всеки един момент трябва да могат да разчитат на себе си. Да помоли някой близък приятел за помощ, за силната жена е равносилно на проява на слабост, чувство че си длъжен, усещане, че създава тежест за другите. За жалост, рано или късно това започва да ѝ тежи, защото мислите да не си в тежест на някого, натежават на теб самия.

Снимка: iStock

Коментирай