Свободно време

Какво никога да не оставяте в колата си?

Както през лятото в горещините, така и през зимата

18.08.2020г. / 14 22ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Автомобилът се превръща в наш втори дом. Удобството, което предлага ни предразполага да оставяме в колата си много свои вещи, които носим със себе си. Някои от тях обаче не трябва в никакъв случай да оставяте в автомобила си. Вижте кои.

Всички места в автомобила, които също се нуждаят от дезинфекция

Лекарства

Повечето лекарства трябва да се съхраняват на сухо, проветриво и хладно място. Колата ви определено не е такова място. Ако искате лекарствата ви да не изгубят медицинските си качества преждевременно, не ги дръжте в колата.

Електроника

Електронните мобилни устройства не се чувстват добре в колата. Ако оставяте телефони, лаптопи или друга техника в автомобила си, особено на пряка слънчева светлина, това ще повреди батерията и екраните им. Прегряването на устройствата води до повреди и загуба на ценна информация.

Защо не трябва да пием от бутилка, стояла в колата?

Слънцезащитен крем

Въпреки че е предназначен да предпазва кожата от слънчевите лъчи, слънцезащитният крем се поврежда, ако е оставен на слънце или в гореща среда. Колата ви през лятото е точно такава среда.

Бутилки с вода

При нагряване пластмасовите бутилки отделят токсини във водата. Ако пиете тази вода след това има вероятност да повишите риска от опасни заболявания, включително рак и сърдечносъдови заболявания. Не оставяйте шишета с вода в колата.

Ръчна чанта

Ръчните чанти, чантите за документи и лаптопи са обект на крадци. Ако не искате да рискувате да ви оберат и да изпочупят автомобила ви, не оставяйте чанти в колата без надзор.

Важни документи и паспорти

Никога не оставяйте ценни документи и лични паспорти в колата си. Всичко може да се случи с автомобила ви във ваше отсъствие. Затова е горещо препоръчително да не оставяте ценни книжа в него.

Какво означава, ако сънуваш автомобил?

Деца

Взели сте децата от градина или училище и ги оставяте за малко в колата, за да отидете до магазина на спокойствие. Това е изключително опасно, защото през лятото в автомобил с изгасен двигател температурата може да се повиши до драстично опасни градуси. Това носи риск за здравето и живота на децата. Освен това децата могат да включат автомобила без да искат, да отпуснат ръчната спирачка и той да постави живота им и този на други хора в риск.

Животни

Животните също не трябва да се оставят сами в кола за повече от 5 минути по подобни причини.

Свързани статии

Флакони с аерозоли

Аерозолите стават избухливи при нагряване. През лятото е опасно да ги оставяте в автомобила си.

Подредба на колата според фъншуй

Гримове

Гримовете са податливи на високите температури в колата. Те се разтичат, омекват и се развалят, което може да се отрази на кожата ви след това.

Коментирай
Свободно време