Свободно време

Знаци, че някой ви завижда и изпитва злоба

Вашите грешки и трудни житейски моменти ги радват

26.07.2022г. / 10 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Без значение колко сте добри и дипломатични с хората, с които общувате ежедневно, винаги има поне по един, за който искрено бихте казали, че не ви харесва. Не е задължително да сте имали конфликтни ситуации. Той просто не ви харесва, завижда ви. Понякога такава личност може да се окаже колега, приятел. Как да разберете, че някой изпитва злоба и завист към вас?

Отправят ви фалшиви комплименти

Завистливият човек винаги ще ви накара да се почувствате така, сякаш наистина думите му към вас звучат като комплимент. В момента, в който се разделите, той ще започне да прави негативни коментари за вас пред приятели, колеги, познати, за които вие ще разберете на някакъв етап. 

Петър Димков и неговите мъдрости за здраве, красота и щастие

Вашите грешки и трудни житейски моменти ги радват

Завистниците се захранват с негативна енергия, която самите те създават, излъчвайки я към хората край тях. Когато вие допуснете грешка в работния процес, имате проблеми с половинката или друга лична драма, те се радват да ви видят в това положение, дори те самите да се справят прекрасно с живота.  Или ще се опитат да ви злепоставят, или фалшиво ще предложат помощта си, не спирайки да ви разпитват за теми, които са болезнени за вас. 

Омаловажаване на вашите успехи

Още един признак, че край вас има хора, които ви завиждат е това, че не се радват искрено на вашите успехи. Комплиментите им звучат някак фалшиво или пък изобщо не ги отправят. 

Вдъхновяващи цитати, които променят животи

Избягват ви, когато сте добре

Завистливият човек ще избягва контактите с вас, когато вие постигате успехи в работата, радвате се на хубаво семейство, лични придобивки и т. н. Това че вие сте под светлините на прожекторите ги дразни и ги кара да се чувстват несигурни. От друга страна, ще ви бъдат първи „приятели“, когато закъсате, радвайки се на нещастието ви.  

Свързани статии

Ще се опитат да ви изолират от тези, с които сте близки

Това най-често се случва в работните колективи. Завистниците усилно се стараят да навредят на взаимоотношенията ви с шефа, колегите, с които поддържате добър работен климат. Но завистникът може да се окаже и ваш стар приятел, познат, който да се опита да ви навреди отново в работата, ако имате общи познати с които работите, да попречи на любовта ви. 

В техните очи, вие сте и конкуренция

Завистливият винаги ще се състезава с вас – в работата, хобитата, ако имате общи такива, любовните връзки, придобивките, външния вид. Той на всяка цена трябва да се покаже, че ви превъзхожда. 

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
Taka sa horata zavihdat si za gluposti i kakvo prcelyat no za sajelinie vinagi se namirat takiva polojenieto na covek ne e vajno te sa taka pstroeni nykoi hora jivi izdrava da sa zavisnicete kvo da im kajes
отговор Сигнализирай за неуместен коментар