Свободно време

Най-лошите неща, които казвате на партньора, без да го осъзнавате

Мислите, че с тези думи и фрази му показвате обичта си, но всъщност правите нещата още по-лоши за вас

22.11.2020г. / 08 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едва ли съществува човек, който да не е казвал утвърдителни думи на признателност към партньора си. Много често погрешно смятаме, че ако изразяваме благодарност и признателност към половинките си чрез така наречените думи на любезност и обич, това всъщност може да влоши нещата още повече, без изобщо да си даваме сметка за това.

Според специалисти психолози по отношенията и връзките единственият „комплимент“, който трябва задължително да избягвате, както и всички производни на него е фразата „не мога да живея без теб“.

5 урока за връзките от самоуверените хора

Може би си мислите, че партньорът ви много ще се радва, ако чуе тези думи от вас, но всъщност това изобщо не е така. Тези думи и производните на тях оказват огромен подсъзнателен натиск върху половинката ви, а вие дори не го осъзнавате.

Фрази, като „не мога да живея без теб“ предизвикват несъзнателно усещане за вкопчване, за пристрастяване, при което партньорът ви започва да получава тежка психологическа отговорност, която не осъзнава, но усеща подсъзнателно. Това активира инстинкти за бягство и отдръпване, които всички ние имаме. Когато единият от партньорите заявява пълната си отдаденост на човека до себе си и желанието си да му се посвети изцяло, като в замяна очаква същото, това кара човекът отсреща да чувства тази отговорност твърде сериозна, дори дотолкова, че да предизвика негативни емоции и всъщност да изиграе лоша шега във връзката вместо да ви сближи.

3 стъпки, с които да извисите самочувствието си до небето

Негативните емоции могат да ви направят нуждаещи се в очите на партньора ви, зависими, дори без достойнство, което е всичко друго, но не и привлекателно. Хората са привлечени едни от други, когато живеят страстно, излъчват привличане, което се корени най-вече в самоувереността. В този смисъл поставянето на партньора на пиедестал и непрекъснатото повтаряне, че животът ви зависи от него и че само той има значение в него ви изиграва най-лошата шега, за която не си давате сметка. Изтощително е за партньора ви да смята, че е патерицата, на която вие се крепите.

Вижте защо не трябва да изричате тези думи никога пред партньора си.

Най-лошите неща, които да не казвате в леглото

„Ти си целият ми свят“

Доктор Лора Луис, лицензиран психолог и основател на Couple Therapy в Атланта казва пред bestlifeonline.com, че този вид фрази могат да бъдат огромен червен флаг, особено ако връзката ви е сравнително нова. Съществува такова нещо, като да бъдеш напълно зависим от партньора си и ако връзката се базира на това, очакванията на нашия партньор са свързани с това непрекъснато да ви дундурка и да се грижи за вас. Това създава усещане за разочарование у него, за провал в избора му. Много мъже се разделят с жените си именно по тази причина.

„Ти ми спаси живота“

Тази фраза може да даде тежкото усещане за спасител, което прехвърляте на партньора си. Издигате го като бог, пред който се прекланяте, а това е грешка. Неразумно е очакването да бъдете спасявани непрекъснато, особено ако казвате тази фраза често. Тя отблъсква половинките и има тъкмо обратния ефект на този, който целите съзнателно или подсъзнателно.

Неща, които се случват, когато срещнем точния партньор

„Не знам какво бих правил без теб“

Може да не си давате сметка, но тази фраза и производните на нея показват, че сте нуждаещи се и че не знаете какво да правите с живота си. Това изречение издава безпомощност, която може да накара партньора ви да се чувства в капан.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
neznam kvo bih pravil bez tebe ako nebese tuk da pises mnogo negativi koito se opitvas da raskoncentriras edna dvoika malko tapo zvuci vsicko tova tuk vseki moje da kaje na patnora si ili partorkata si nemoga bes tebe a tova oznachava che mnogo darjis na tozi chovek i ne tryabva chovak da si misli negativno nad tezi dumi
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време