Свободно време

Ретрограден Сатурн във Водолей – време е за уроци

За поставяне на цели

25.05.2021г. / 15 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според астрологията Сатурн е планетата на дисциплината, уроците, смирението, търпението, поставянето на цели. Сатурн управлява също ставите, кожата, зъбите, жлъчката, черния дроб. На 23 май Сатурн премина в ретроградна фаза в знака на Водолей и ще се задържи така до 11 октомври.

Каква ще бъде 2021 според личното ви число

През този период е важно да размишляваме върху това, което се е случило в живота ни по отношение на кариерата, финансите, дори ежедневието ни. Сатурн ще ни тества, но и ни дава възможността да преоценим решенията, които сме взели и да преразгледаме всичко, което изисква внимание.

Чайове за всяка зодия

Можем да възприемем този планетарен транзит като някакъв вид универсално упражнение – „година в преглед“, споделят някои западни астролози. Време е да се изправим пред някои блокажи, за които смятаме, че ни пречат да поемем отговорност за живота си. В следващите няколко месеца ще забавим темпото, поглеждайки назад, за да оценим къде се намираме и къде бихме искали да бъдем. Сатурн ще освети всички онези малки стъпки, които бихме могли да предприемем, за да продължим напред.

Ще искаме да се разделим с всичко, което ни е закотвило, за да можем да преосмислим целите си. Може би е време да се откажем от нещо, за което сме мечтали в миналото, когато не сме били толкова осъзнати и зрели. Транзитът на Сатурн е преоценка на това, което искаме за себе си и е чудесно време за промяна, независимо дали е във взаимоотношенията, работата, приятелствата, целите. Разделяме се с миналото, за да дойде по-хубавото.

Стайни растения за всяка зодия

Сатурн ни напомня да си зададем въпроси относно това дали си спомняме за загубите, уроците, които научихме през последната една година. Влиянието на Водолей (тъй като транзитът се случва в този въздушен знак) – знак, който мисли напред, ни подтиква да мислим за бъдещето.

Свързани статии

Енергията на ретроградния Сатурн ни помага да прераснем от време със страхове и ограничения в една по-добра версия на себе си. Няма да е лесно, може да срещнем и трудности, но ще успеем да се справим с тях.

Важно е да се грижим добре за духа и тялото си, за да можем да поддържаме производителността си на добри нива. Сатурн ни напомня да уважаваме себе си, да поставяме граници в общуването с другите и да не позволяваме да ни манипулират. Ако сте се отнасяли несправедливо с някого, не се изненадвайте, ако започнете да съжалявате през този транзит. От нас се изисква да нямаме ограничаващи вярвания, негативно мислене и да си създадем повече здравословни навици.

Снимка: iStock

Коментирай