Свободно време

7 въпроса на първа среща, които помагат разговорът да се развие

Разкриват повече за личността на човека срещу вас

05.10.2021г. / 17 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Първата среща може да е колкото приятна, толкова и напрягаща. Когато не знаете как да продължите разговора, може да възникне неловко мълчание, което да нагнети напрежение между вас и човека, с когото се срещате. В такива ситуации е добре да помислите предварително какви въпроси можете да зададете на човека срещу себе си. С помощта на тези въпроси ще имате почва, върху която да стъпите и да успеете да разгърнете разговора на следващо ниво. Ще избегнете неудобните ситуации, ще научите нещо ново за човека, ще можете да покажете интерес.

14 неща, които да обмислите, преди да го целунете на първа среща

„Какъв е най-забавният ти спомен от детството?“

Разговорите за детството винаги са добра стратегия, защото едновременно можете да разберете повече за човека и да предизвикате весели емоции. Детските спомени будят смях, връщат към щастливи моменти, предизвикват хубави емоции и са удобен начин да продължите разговора, да го разгърнете и да споделяте повече.

„Кое е твоето щастливо място?“

С този въпрос можете да разберете повече за човека, като го провокирате да разкрие интересите си, да сподели какво обича да прави, къде предпочита да прекарва по-голямата част от свободното си време, с какво обича да се храни и с какви хора да се среща. Този въпрос крие много вратички, които можете да отворите.

3 начина да приключите несполучлива първа среща

„Разкажи ми за работата си?“

Работата е част от ежедневието на всеки. До голяма степен тя олицетворява каква личност е човекът, с какво се занимава, как го прави, с какви проблеми се сблъсква и как се справя с тях. Въпреки че не всеки смята разговорите за работата за подходящи на първа среща, тези въпроси могат да ви помогнат да стопите ледовете и да се опознаете. На базата на по-общия разговор ще можете да стъпите и впоследствие да преминете към по-лични въпроси.

„Какъв е типичният уикенд за теб?“

Прекарването на свободното време е проблем за много двойки. С течение на времето много хора осъзнават, че имат диаметрално противоположни различия в представите за добре прекарано свободно време. Имат различни нужди за прекарване на уикендите, от което произтичат редица проблеми и разногласия. С този въпрос ще разберете повече за това как човекът, с когото имате среща, обича да прекарва свободното си време и ще прецените дали това ви устройва.

5 причини мъжете да не ви харесат на първа среща

„Опиши себе си с вкус на сладолед.“

Този въпрос е провокация към креативността и оригиналността на човек. Отговорите могат да ви покажат една друга страна от личността на човека. Освен че може да се смеете часове наред, анализирайки отговорите, ще можете да видите една по-различна страна от характера му, от мисленето му, от личността му.

„Представи си, че имаме 24 часа да планираме пътуване. Как ще опаковаме багажа си? Какво ще вземем с нас?“

Този въпрос е чудесен начин да научите как човекът срещу вас би реагирал в ситуация, в която трябва да реагира бързо, да обмисли какво му трябва, да прецени какво да вземе и как да организира плановете си. Ще научите много и за потенциалната ви съвместимост, ако имате свои изисквания по отношение на пътуванията. Ще разберете дали обича градския пейзаж или предпочита да избяга в някои затънтен селски район, а може би и да посети интересно място в чужбина. Това ще ви помогне с лекота да продължите разговора. А и ще ви подскаже дали той е приключенски настроен.

Какво означава за мъжете целувката на първа среща

„Коя е любимата ти караоке песен?“

Това е друг въпрос, който едновременно позволява да разкриете личността на другия, без да нарушавате прекалено личното му пространство на първа среща. На пръв поглед неангажиращ и обикновен въпрос, който обаче ще ви подскаже за това как обича да се забавлява човекът срещу вас и обича ли изобщо.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
аз ( преди 2 години )
Кой е измислил тези простотии?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
moite sresti se ravivat otlicnoo nema dert pojelavam i vasite da sa dobree
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
пройчо ( преди 2 години )
първа среща .Той пита -у нас или у вас? тя отговаря Мнооого говориш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
Здраве и красота